Джеймстаун, Вирджиния, 1619 г.
В изумително красивата, но неопитомена пустош на Вирджиния е разположена английската колония Джеймстаун. Селището едва успява да оцелее през първото си десетилетие, когато назрява промяна, предизвикана от пристигането на новия губернатор и 100 "девици за жени" - подарък от Вирджинската компания, за да го превърне в проспериращ град.

С новия губернатор идва и харта, която дава земя на най-ранните заселници в отплата за лоялността им. Новите закони обаче предизвикват търкания както между тях самите, така и с месното население...

Шансът "Джеймстаун" да се превърне в любима сага тази година никак не е малък, тъй като вече са заснети три сезона и Epic Drama ще покаже всички.

"Джеймстаун" предлага сюжет пълен с обрати и проследява живота и съдбата на три от новите пришълки - Алис, Верити и Джослин. И трите ще се опитват да изградят живота си в новата колония, но ще се озовават в един свят на страсти, власт и оцеляване. Любовни триъгълници, разгорещени вражди и свирепа конкуренция създават конфликти за обитателите, обединени от категоричното си желание да оцелеят и преуспеят в новия си живот.

Снимка 400676

Източник: Epic Drama

Верити (Ниам Уолш, която познаваме от Jekyll & Hyde) пристига в "Джеймстаун" в търсене на бягство от проблемното си минало. Но когато се изправя лице в лице със съпруга си - притежател на местната гостилница, тя изпитва страх, че решението да напусне Англия е било ужасна грешка. Непокорна, невъздържана, с войнстващо негодувание срещу всякаква несправедливост, Верити бързо влиза в пререкания с властимащите в града. Скоро обаче осъзнава истинския потенциал на тази красива земя, както и че за да остане част от тази общност, трябва да защитава тези, които обича.

Снимка 400677

Източник: Epic Drama

Джослин (Наоми Батрик) е с по-високо социално положение от повечето жителки на Джеймстаун и може би най-лукавата в селището. Изтънчена, но с неутолима жажда за власт, тя няма да позволи на някакъв си патриархат да провали плановете й. Пиперливият й език прикрива уязвимост и тайна, която заплашва да я погуби. Съпругът й Самуел е ковчежник на компанията, но е прекалено честен, така че на нея й се налага да бъде по-изобретателна, за да повлияе на напредъка му по свой начин.

Снимка 400678

Източник: Epic Drama

Алис (Софи Рандъл, позната ни от "Бодигард", за който Ричард Мадън миналата седмица взе Златен глобус) е фермерско момиче от Норфолк, което не е развълнувано от новия си дом. Когато е неописуемо наранена от предопределения й съпруг, тя трябва да потърси справедливост в един свят, силно предубеден срещу жените. Определена за непоколебимия Хенри Шароу, на Алис сякаш й предстои нерадостна съдба, но тя намира своя причина да продължи напред. Чувството й за справедливост и находчивостта й ще й гарантират сигурно място в сърцето на общността.

Премиерата на "Джеймстаун" е на 20 януари по Epic Drama.
Сериалът се излъчва всяка неделя от 22 ч. (с повторение във вторник и в събота, след 22:30 ч.)

Epic Drama е ТВ канал от семейството на TV1000, достъпен без допълнителна месечна такса и без прекъсвания за реклама, вече и във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH в пакет TV 2L и на позиция 76 за IPTV в пакет TV 2L+.

Еpic Drama e в мрежата на А1 България на позиции за DTH - 60, за DTV (кабелна) - 214, за IPTV (Premium) - 201, както и в ТЕЛЕКАБЕЛ - HD 228, SD 185, в NetWorx - на 230 позиция, и в NET1 - на 129 канал.