Джей Лено безспорно е една от легендите на телевизията, като с вечерното си шоу проправи път на много други водещи през годините.

Но въпреки че вече е на 71 години, Лено няма никакво намерение да мисли за пенсия. Той все още има ангажименти към няколко предавания, а календара му със stand-up комеди изпълнения е пълен.

За повечето хора това може да звучи странно и да е изненадващо, но всъщност усърдната и неуморна работа е в кръвта му. Разбира се, не буквално, но майката на Джей Лено е изиграла основна роля в оформянето на възгледите му.

Снимка 552837

Източник: GettyImages

Пред CNBC Make It 71-годишната телевизионна легенда казва, че когато се е преместил в Холивуд за първи път през 70-те години на миналия век, майка му го е изненадала с нещо, което му е казала.

Джей Лено си спомня, че се е опитал да я впечатли, казвайки, че Силвестър Сталоун печели 10 милиона долара за две седмици работа. Но това въобще не е трогнало майка му, която го е попитала какво тогава ще прави Сталоун в останалите 50 седмици, когато тази работа приключи.

След време Лено се е оказала в горе-долу същата позиция, защото е печелел много пари от вечерното си шоу, но това не го е успокоявало, а го е карало с още по-голямо желание да излиза всяка вечер и да забавлява публиката.

А всичко това го е научило на нещо много важно според него: "Държи те гладен. А именно гладът е в основата на всичко". И дори след всички тези години Лено казва, че не иска да лежи на старите лаври, а да работи усърдно.

Даже твърди, че от 30 години не е влизал в басейна в къщата си в Бевърли Хилс, защото една мисъл просто не му дава мира - че вместо това може да работи. "Всеки път, когато се приближа до него си казвам: Наистина ли? В това ли се превърна? В богаташ, който седи в басейн?"

В заключение Джей Лено казва, че подозира, че подходът му към свободното време вероятно е формиран от родителите му, които са израснали по време на Голямата депресия, когато всичко е било ужасно. Затова и се е научил никога да не купува нещо, което не може да си позволи. Затова и никога не е имал дългове към когото и да било.