Джеф Безос определено е от хората, които могат да ни научат много за успеха. Три поредни години той оглавява класацията на най-богатите хора на света, а империята му Amazon не спира да се разраства, носейки му все по-големи приходи.

Джеф Безос, Илон Мъск, Марк Зукърбърг и с колко забогатяха десетте най-богати на света

Пандемията на милиардерите

Как най-богатите станаха още по-богати

За да държиш всичко това под контрол, да бъдеш успешен предприемач, търговец и милиардер, определено се изискват специални качества. А погледът в перспектива е просто задължителен.

Да, Безос не е от хората, които си дават новогодишни обещания и още през февруари се оказва, че май са се надценили. За да поддържа всичко, което е създал, той мисли в рамките на три години напред.

Снимка 486309

Източник: Twitter / Forbes

Според книгата Invent & Wander: The Collected Writings of Jeff Bezos, милиардерът и екипът му винаги работят "в бъдещето". Това е и единственият начин да го създават и да са сигурни, че нещата ще се случат точно така, както искат.

Например в момента Безос и неговите хора работят върху план за тримесечие, за който ние ще разберем едва през 2023 г. И той е убеден, че подходът за дългосрочно мислене е този, който всеки, искащ да се занимава с бизнес, трябва да припознае като свой, за да знае в каква посока да инвестира енергията си, предава CNBC.

Снимка 473263

Източник: GettyImages

Разбира се, за Безос като изпълнителен директор на най-големия онлайн магазин, са от съществено значение и решенията, които му се налага да взима ежедневно. И тук е категоричен - "малък брой висококачествени решения". Най-много три, но правилните решения - това е, за което му плащат.

Очакванията, чуждото мнение, четенето на книги и как да бъдем успешни като Бил Гейтс, и Джеф Безос

Какво правят милиардерите, за да са толкова успешни

Малките промени с голям ефект

Ако днес има този комфорт, то в началото на Amazon на Безос му се е налагало да взима стотици решения всеки ден и дори да опакова сам част от пратките. Днес компанията има над милион служители по целия свят.