2020 година ни поднесе достатъчно изненади, които не сме и предполагали, че могат някога да се случат. Домът се превърна в офис, виртуалното общуване стана най-естественото, а пътуванията, празненствата, събранията останаха в спомените.

Това на което семействата по света се надяват сега, е поне една нормална Коледа. Много празници се отмениха. Ще бъде ли отменена и Коледата, се питат най-вече децата.

За да успокои най-малките, дядо Коледа написа писмо, което скоростно се разпространява във Фейсбук. В писмото добрият старец уверява децата, че коледните празници няма да бъдат отменени заради пандемията.

Снимка 501920

Източник: iStock

„Важно известие! Обърнато ми бе внимание, че на децата по света се казва от по-големи братя и сестри, родители, други възрастни и дори приятели, че тази година Коледа няма да дойде заради пандемията. Това просто не е вярно. Аз също практикувам социално дистанциране, точно като и вие", пише добрият старец.

И продължава да успокоява всички: "Тук на Северния полюс никой не е заразен. Всички играчки и други подаръци ще бъдат дезинфекцирани преди и след като бъдат опаковани и поставени в шейната ми, за ги доставя до домовете ви". "Не се тревожете, приятели. Няма да разпространя вируса, нито ще се заразя от вас, ако някой случайно е болен. Коледа не се отменя", завършва Дядо Коледа.

Откакто е качено на страницата Elf on the Shelf Ideas във Фейсбук, посланието на добрия старец се разпространява скоростно, пише Daily Star.

Всички приветстват посланието на дядо Коледа, но като че ли най-много му се радват майките с деца. "Брилянтно. Незабавно ще го покажа на двете ми деца", радва се въодушевена майка.

Снимка 501921

Източник: iStock

"Дъщеря ми постоянно ме пита дали Дядо Коледа ще дойде. Сега определено мога да я зарадвам с положителен отговор", споделя друга. "Браво, Дядо Коледа, продължавай в същия дух", гласи друг коментар. 

И от нас едно „Браво“. На когото и да е идеята за това писмо, то ще зарадва много деца по света и ще върне вярата в доброто и в чудесата.