Колкото и да не ни се иска да го признаем, остават едва три епизода от първия сезон на "Домът на дракона" (House of the Dragon), а интригата все повече се заплита.

"Домът на дракона" (House of the Dragon), епизод 7 и какво издава тийзърът за него

Едно голямо завръщане, кражба на дракон и хаос в седми епизод на "Домът на дракона"

Ето какво загатва тийзърът за новия епизод

И докато все още се опитваме да свикнем със смяната на актьорите в ролите на Ренира Таргариен и Алисент Хайтауър, защото Ема Д'Арси пое щафетата от Мили Алкок, докато Оливия Кук тази от Емили Кери, се случват наистина много неща. Седми епизод не направи изключение, като в него видяхме завръщането на Ото Хайтауър (Рис Ифанс), погребението на Лена Веларион и сватбата между... по-добре е да спрем дотук.

Точно каквото трябва да направи с четенето всеки, който не е гледал епизодите до момента и не иска да научава нищо около сюжета, защото предстоят леки спойлери за осми епизод от тийзъра, който бе пуснат от HBO.

Вече ни стана ясно, че Ото Хайтауър отново е Ръка на краля, като в осми епизод той ще казва тежката дума по някои от най-належащите (и наболели) въпроси в кралството. Не става ясно защо, но вероятната причина е влошеното здравословно състояние на крал Визерис (Пади Консидайн).

Подсказано ни е, че отново ще има известен скок напред във времето, защото децата на Алисент и Ренира са пораснали. А ролята на принц Емонд Таргариен, който в седми епизод буквално открадна Вхагар под носа децата на Лена, ще стане все по-значителна.

Ще бъде интересно и да разберем как ще се развият взаимоотношенията между Емонд и големите синове на Ренира след спречкването в Дрифмарк и загубата на око.

Домът на Веларион пък ще се настрои още повече срещу този на Таргариен и трябва да вземем предвид думите на Ото, че опасността от разпалването на война е много реална.