Преди броени дни Алехандро Коломар отнася глоба за това, че се разхожда само по туристически обувки по улиците на Алдая, Валенсия. Испанецът обаче не смята, че нарушава закона.

Тъй като го обвиняват в неприличен ексхибиционизъм и според речника това предполага сексуално намерение, той решава да се защити, защото е сигурен, че поведението му няма нищо общо с това. Алехандро просто обича голотата и няма никакви задни мисли. Прави го от 2020 г. и го намира за много освобождаващо.

Затова и решава да обжалва наложените му санкции. В деня на делото Алехадро дори се опитва да влезе в съда чисто гол, но все пак е помолен да си облече някаква дреха. По време на процеса Коломар настоява, че глобите всъщност нарушават правото му на идеологическа свобода. И съдът се съгласява с него, като дава позволението си на 29-годишния мъж да се разхожда гол по улиците. 

Ексхибиционизмът е напълно законен в Испания от 1988 г. Това означава, че всеки може да се разхожда без дрехи по улиците, без да бъде арестуван. Има обаче региони, сред които попадат Валенсия и Барселона, които са приели свои собствени правила и закони за регулиране на нудизма.

В Барселона наприемр са доста строги, особено за хора, които искат да се събличат далеч от плажа. Съдът обаче напомня, че Алдая, макар да е в региона на Валенсия, няма закон, който забранява нудизма. Това е и причината да бъде анулирана глобата на голия Алехандро Коломар, разкриват от Reuters.