Роб Грийфийлд е американец, който е посветил живота си на това да променя света чрез личния си пример. Предприемач, влогър, градинар и строител са само някои от думите, които определят Роб.

Наскоро младият мъж грабна вниманието ни, след като няколко големи онлайн портала съобщиха за предизвикателството за 2019 г., което Роб е отправил към самия себе си.

Американецът се и е обещал да опита цяла година да се изхранва само с храна, която самият той е отгледал.

Интересното е, че Роб не разполага със земеделски парцели или големи закрити оранжерии, и отглежда растенията си в градска среда. 

Всичките му градини са разположени в дворовете на съседи, с които се е договорил да поделят продукцията, без да иска от съседите му помощ при отглеждането. 

Снимка 400573

Източник: RobGreenfield.tv

Роб цели да покаже на аудиторията и на съгражданите си колко лесно и приятно е отглеждането на собствена храна. Идеята му е да провокира повече хора да мислят за чистотата и произхода на храната, която консумират, и да се престрашат да опитат сами. 

Снимка 400574

Източник: RobGreenfield.tv

В YouTube канала на Роб можем да научим повече за начинанията му, които включват строене на малки, уютни къщички, събиране на храна от кофи, изграждане на големи и малки градини и много други.

Възможно е да сте виждали Роб преди време, когато през 2016 г. бе решил в продължение на месец да "облича" всички отпадъци, които генерира. Ей така, за всеобщо назидание.