Чадуик Боузман си отиде миналата година, след като не успя да пребори рака. Но остави траен спомен и мъка в сърцата и на близките си, и на феновете. Макар и посмъртно, влезе в историята и на престижните награди Златен глобус.

Чадуик Боузман, наградите Златен глобус 2021 и постижението на актьора

Как след смъртта си Чадуик Боузман влезе в историята

Поредно постижение от тази година

Тези дни колежката му от "Черната пантера" Лупита Нионг'о обяви в Twitter, че на 17 април в Netflix ще бъде качен документален филм за актьора.

В Chadwick Boseman: Portrait of an Artist прочути приятели и колеги на Чадуик ще споделят личните си впечатления от него и ще коментират влиянието му върху седмото изкуство.

Ще чуем и какво мисли актрисата Виола Дейвис, която си партнира с Боузман в Ma Rainey's Black Bottom. В трейлъра към предстоящия документален филм тя го нарича "артистичен хирург на характера" и казва, че ѝ липсва "всеки ден".

Разказва и как присъствието му е действало насърчително на всички около него, защото е бил "свръхфокусиран върху занаята".

Дензъл Уошингтън, Филисия Рашад и Данай Гурира са само част звездите, които споделят възхищението си от актьора.

От Deadline уточняват, че Chadwick Boseman: Portrait of a Artist ще бъде достъпен в Netflix за едва 30 дни, така че не бива да изпускаме този шанс.

Netflix, Amazon Studios, Оскари 2021 и каква е равносметката след номинациите

Каква е равносметката след номинациите за Оскар

Има ли кой да се опре на Netflix

Новината за предстоящия трибют идва малко преди Оскарите да бъдат раздадени на 25 април. Чадуик Боузман е сред фаворитите и е твърде вероятно отново да бъде почетен посмъртно - с приза "Най-добър актьор" заради участието му в Ma Rainey's Black Bottom.