Брайън Джонсън харчи над два милиона долара в опит да избегне старостта. Според Bloomberg 45-годишният мултимилионер наема екип от медицински специалисти, за да му помогнат "да има мозъка, сърцето, белите дробове, черния дроб, бъбреците, сухожилията, зъбите, кожата, косата, пикочния мехур, пениса и ректума на 18-годишен."

Досега екипът на Джонсън се фокусира върху това, което не е изненадващо: разработване на диета и режим на упражнения. Ясно е, че ако се храним и приемаме течности правилно и правим редовни упражнения, ще подобрим цялостната си физическа форма. Вероятно бихме били и с много по-добри резултати, ако сме похарчили големи суми за екип, който да ни помогне да се придържаме към този режим. Джонсън спазва веган диета с 1977 калории и дори има график за сън. Приема също и редица лекарства и добавки.

Междувременно екипът му следи всичко - от червата и телесните си мазнини до нощните ерекции, съобщава Popular Mechanic. и след регулярен преглед на данните се правят корекции в режима и лекарствата.

Джонсън твърди, че вижда добри резултати, подобрявайки показатели като кръвното си налягане и капацитета на белите дробове.

"Моето ново начинание, Project Blueprint, има за цел да измери всичките 70+ органа на тялото ми и след това максимално да обърне количествено определената биологична възраст на всеки", пише той на уебсайта си. "Измерихме над 15 органа и постигнах 507 точки за обръщане на възрастта. Моята хронологична възраст е 44 години, но измерената ми биологична възраст е 36."

С последното Джонсън има предвид своя GrimAge - показател, базиран на биомаркери в нашата ДНК, който се смята за добър предвестник на заболяванията. И при него той е 36.

Колкото и добре да е, че получава някаква възвръщаемост за своите инвестирани два милиона долара, засега с Брайън Джонсън не се случва нищо необичайно. Отдавна знаем, че начинът на хранене, упражненията и стареенето са свързани, така че не е истинска изненада, че здравословният живот прави милионера по-здрав, като го доближава повече до показателите на по-млад мъж. 

Според лекаря по регенеративна медицина на екипа, те вероятно ще търсят генни терапии, въпреки че не са дадени подробности. Генните терапии действат за обръщане на признаците на стареене при мишки, макар някои учени са скептични, че подобни терапии могат един ден да бъдат приложени и при хора, пишат от IFL Science.