Вчера, 16 май, беше излъчен финалният епизод на седмия сезон на Survivor. И големият победител се оказа Благой Георгиев. Той получи най-много гласове от журито и спечели титлата "Последният оцелял" и наградата от 150 000 лв.

Благой стигна до последната права заедно с още петима участници - студентката Ермина Боянова, дизайнера Едис Пала, финансовия представител Данаил Стоянов, гемолога Светослав Славчев и певицата Татяна. Всички те влязоха в директни елиминационни сблъсъци за бързина, баланс и ловкост, а накрая се изправиха пред класическото за Survivor изпитание - палене на огън с кремък.

Втора при гласуването остана студентката Ермина, а трети - финансовият представител Дани. Въпреки че се бориха с всички сили и показаха изключителни физически качества, те не успяха да предизвикат достатъчно симпатии в журито.

Снимка 618523

Източник: bTV

Много от хората, които гласуваха за Благо, бяха отстранени в битки лично от футболиста, но въпреки това с радост дадоха гласа си за него. От 13 оценители, 8 го посочиха за номер 1. Повечето бяха впечатлени от силната му воля. 

Неочаквани обрати на крачка от финала на Survivor 7

Неочаквани обрати на крачка от финала на Survivor 7

Победителят ще стане ясен другата седмица

Близо три месеца, заедно с още 23-ма участници, Благой Георгиев се бори с непоносимите жеги, тропическите бури, липсата на храна и стабилен покрив на Карибите. Без да пести сили, Благой се хвърляше през глава в изпитанията по суша и вода, и достойно понесе дългата и мъчителна изолация на Острова на отшелника.

Снимка 618522

Източник: bTV

Благо посвети наградата на своите деца: "Исках да не ги предам, за тях се борех докрай."