"Аз съм легенда" (2007 г.) е сред най-любимите ни апокалиптични филми, в които са замесени зомбита, а миналата година бяхме зарадвани от новината, че се готви продължение.

"Аз съм легенда", Уил Смит, Майкъл Б. Джордан и плановете за втори филм

15 години по-късно - готви се продължение на "Аз съм легенда"

Какви ли ще ги забъркат Уил Смит и Майкъл Б. Джордан

Това, което стана ясно преди година, е, че Уил Смит отново ще бъде замесен (без да се разбира как), като и че Майкъл Б. Джордан ще влезе в главната роля. Сега обаче от Акива Голдсман получаваме нови подробности.

Голдсман ще бъде продуцент на втория филм и пред Variety казва, че много се вълнува историята, която ще разкажат. Отказва да разкрие как точно ще се впише в продължението Майкъл Б. Джордан, но казва, че действията на филма ще се развиват около 10 години след тези в първия.

Също според продуцента е важно да знаем, че "Аз съм легенда 2" ще се придържа към романа на Ричард Матисън и ще черпи вдъхновение от него. И също така, че е фен на "The Last of Us: Последните оцелели" и на начина, по който е показана планетата и как природата процъфтява поради липсата на хора.

В книгата си от 1954 г. Ричард Матисън открехва темата за това как времето на човека като доминантен вид на планетата е изтекло, именно това се е сторило интересно на продуцентите и тази тема ще бъде разгръщана във втория филм. Акива Голдсман подхвърля също, че може да бъде разгледан алтернативен финал на първия филм, което би направило възможно и участието на Уил Смит.