Неслучайно футболът е най-популярният и харесван спорт в света - красотата на играта и емоциите, които предизвиква, са нещо незаменимо.

Арсенал, от своя страна, винаги са били един от отборите, които изповядват и показват красив и атрактивен футбол, изпълнен с множество подавания. Друг е въпросът, че последната титла на отбора от вътрешното първенство датира от 2004 г., което си е страшно много време.

Така стигаме и до максимата, че да си фен на Арсенал си е истински мазохизъм. Има обаче и моменти, в който се гордееш, че подкрепяш отбор, който не пръска 100+ милиона всяка година за селекция, а разчита на школата и на младите футболисти.

Арън Рамзи е перфектният пример за това. През лятото уелският футболист ще премине в отбора на Ювентус, където ще се опита да спечели нещо по-значимо от ФА Къп.

През изминалия празничен уикенд Арсенал отново изигра невъобразимо слаб мач и не успя да победи непретенциозния отбор на Брайтън. След двубоя Арън Рамзи и Петер Чех (който обяви, че прекратява кариерата си също в края на сезона) бяха почетени от клуба.

11 години, 369 мача, 69 гола и 62 асистенции

Това е статистиката на Арън Рамзи за Арсенал и едва ли има фен на топчиите, който да не си удря главата в стената от яд, че отборът не само, че изпусна уелсеца, но го направи, без да получи никакви пари за него. А каквото и да си говорим, Арън Рамзи може да не е на нивото на Меси и Роналдо, но е футболист с качества и влиянието му върху играта е осезаемо.

След напускането на Арсен Венгер феновете си мислеха, че Арсенал ще започне да печели и ситуацията ще се промени. Като изключим добрите игри в Лига Европа и това, че отборът е на крачка от финала в турнира, сезонът във вътрешното първенство беше тотална трагедия. Ама наистина тотална.

Доказателство за това е, че един мач преди края на сезона Арсенал има илюзорни шансове да се класира в топ 4. Най-шокираща е играта на отбора като гост, защото за 18 изиграни мача далеч от дома са спечелили едва шест, което е крайно недопустимо за отбор с претенции за титли и купи.

На Унай Емери със сигурност му трябва време, за да изгради нещо ново, но продължаваме да недоумяваме защо пусна Рамзи да си отиде като свободен агент. Още по-голямата шизофрения беше, че уелсецът не помирисваше терен в даден момент от сезона, но когато стана ясно, че се е договорил с Ювентус, стана титуляр.

Верните фенове на Арсенал обаче обичат Рамзи - момчето, което през последните 11 години израсна пред погледите на хиляди, дори милиони фенове по света.

Като се започне от ужасяващото счупване на крака, което преживя преди няколко години в мач срещу Стоук Сити. Тогава малцина бяха тези, които смятаха, че той отново въобще ще играе професионален футбол, но Рамзи показа, че е боец и се върна още по-добър.

Няма как да не споменем проклятието, свързано с попаденията му, което феновете и медиите измислиха. Според същото, когато Арън Рамзи вкара гол, някоя публична личност неизменно намира смъртта си. "Жертвите" на футболиста са 17, сред които Осама бин Ладен, Стив Джобс и други. 

В неделя, 5 май, Рамбо не успя да скрие емоциите си при специално организираната церемония, а нас ни е яд, че контузията, която получи, няма да му даде възможност да изиграе още някой и друг мач. Колкото и да е тъжно обаче, трябва да му пожелаем успех в Ювентус, защото това определено е по-бързият начин да стигне до значима титла.

А за всички фенове на Арсенал остава надеждата, че Унай Емери ще донесе още от своята магия и отборът ще триумфира в Лига Европа, защото, ако това не се случи, остава само сухия мазохизъм на това да си фен на лондонския отбор.

Леброн Джеймс, ЛА Лейкърс, плейофите и падението на Краля

Падението на Леброн Джеймс

Това ли беше краят за Краля