Денят на всеки модерен човек е пълен с ангажименти. Ако не тичаме да свършим задача по работа, ще бързаме заради някоя от личен характер. И всичко е с краен срок. Слава богу, има ги технологиите, заради които всичко се случва доста по-лесно.

Като имаме предвид колко натоварен е нашият ден, въобще не ни се мисли какво е положението с инфлуенсърите и влогърите. Всъщност, не трябва и да ги мислим, защото си поговорихме с един от най-известните в България - Александра Петканова.

Точно като нас, и тя следи часовника изкъсо, като поглежда колко е часът поне по 20 пъти на ден. Но при нея такова нещо като закъснение просто не съществува.

"O, аз никога не закъснявам", отсича уверено Александра. По-вероятно е да подрани с 10 минути и да ѝ се наложи да изчака, отколкото да закъснее за уговорена среща или ангажимент.

За да е в час (във всеки смисъл на думата), тя постоянно поглежда към своята ръка, от която Galaxy Watch Active4 на Samsung не само я ориентира колко е часът, но ѝ дава възможност да отговаря на обаждания и съобщения, както и да проследява имейлите, които получава.

Без да следи колко е часът, на Александра би ѝ било много трудно да организира ежедневието си, изпълнено със задачи и да не закъснява за тях. Обикновено на ден ѝ се налага да отмята от списъка между три и седем ангажимента - "някои професионални, а други от битов характер".

Но пък откакто синът ѝ Габриел ходи на детска градина, двамата с Даниел ясно разграничават почивните от делничните си дни. Причината е най-вече в ранното ставане, което двамата са намерили начин да използват пълноценно - да вземат храната за деня.

От толкова ангажименти не им остава много време за готвене, затова двамата с Даниел се хранят от кухня, която приготвя храната им по предварително зададени критерии и калории. Преди да се решат на тази стъпка, Александра признава, че не са обръщали внимание на хранителните си навици.

"Всеки се прибираше по различно време, правеше си салата, сваряваше две яйца и изхвърчаше да монтира някое видео или да подготвя новия си пост за Instagram."

Сега този хаос в хранителните навици е вече в историята, а за подобен безпорядък в графика и дума не може да става. За да няма засечки в организацията, двамата са синхронизирали календарите си, за да може по всяко време да виждат кой какви ангажименти има. Така знаят кой какво може да свърши и кой да вземе малкия от градина.

Разбира се, всичко това изисква добра мултифункционалност, каквато Александра намира в Samsung Galaxy Z Flip3. Благодарение на сгъваемия си екран, смартфонът ѝ позволява да гледа например видео в YouTube в горната част на панела, а от долната да изпраща съобщения. Любим ѝ е Flex режимът, благодарение на който прави снимки или видеа, без дори да държи устройството.

Снимка 548055

Източник: Samsung

Работата ѝ като инфлуенсър изисква много снимане, което изисква камерата винаги да е на ръка разстояние. Затова и Александра използва тази на личния си Galaxy Z Flip3 постоянно.

Един скрол в профилите ѝ в социалните мрежи е достатъчен, за да разбере човек, че Алекс е в супер форма. А за нея тя има и лична формула за успех. "От опит съм разбрала, че с контролирано хранене и леки, но системни тренировки постигам най-голям ефект."

Понеже живеят извън големия град, на двамата с Даниел им е трудно да намират време и за посещението на фитнес зала. Но за всеки проблем има решение. Тяхното е да оборудват спалнята си с някои основни фитнес уреда. "И ето че спим до лежанка, дъмбели, тренировъчни ластици, лостове и т.н.", споделя Алекс.

Разбира се, тренировките вървят ръка за ръка с музиката. Александра казва, че обича да слуша комерсиални парчета от плейлистите за деня на Spotify. Прави го със своите Samsung Galaxy Buds2 - и не само докато тренира, а и докато пере, чисти или готви за Габриел.

Твърди, че изолирането на околния шум, което слушалките предлагат, е още по-добро от това на предшествениците им - толкова, че ѝ се налага да спира музиката, за да чуе какво ѝ говори Дани. Но това не изисква никакви усилия - само с едно докосване на слушалката музиката е на пауза.

И понеже музиката е навсякъде с нея, няма как да не я попитаме кое парче слуша най-много напоследък. Отговорът идва без много мислене: "Bad Habits" на Ед Шийрън.

Как обичате да прекарвате свободното си време?

В свободното ни време, особено през изминалия сезон - лятото, много обичахме да се качваме в планината и да се крием от жегите. Ние живеем на южния склон на Витоша и е истинско богатство, че имаме такава природа и красота в непосредствена близост.

Без какво никога не тръгвате на път?

Без зарядно!

Ако лятото се съчетава със секси бански, то с какво се съчетава есента?

С изобилие от шапки! Обожавам да нося шапки и затова винаги свързвам преходните сезони с най-голямо разнообразие от видове шапки - с козирка, с периферия, плетени и т.н.