Ако трябва да си признаем, всички сме били неискрени понякога. Независимо дали става дума за "невинна" лъжа или пък голяма измама, нечестността е порок и всички в даден момент сме се подхлъзвали.

От Анджелина Джоли до Ким Кардашиян - най-големите лъжи, изричани от знаменитостите

От Анджелина Джоли до Ким Кардашиян - най-големите лъжи, изричани от знаменитостите

Употреба на наркотици, плагиатство, изневяра и още

Историята помни немалко позорни случаи, някои от които са довели до сериозни последици. От Stars Insider са подбрали доста такива примери, а ние представяме тези, които са част от света на развлекателната индустрия, изкуството и спорта.

Смъртта на Пол Маккартни

През 1966 г. започва доста да се говори, че Пол Маккартни е починал през ноември същата година и е бил заменен от двойник. Спекулациите се засилват дори повече, когато през 1969 г. излиза албумът на The Beatles - Abbey Road. На обложката Пол Маккартни не носи обувки и сякаш е "добавен" към останалите от групата, което бе изтълкувано, че е починал.

Освен това регистрационният номер на автомобила на снимката съдържа буквите LMW 28IF, за които се смята, че символизират възрастта на Маккартни, "ако беше оцелял". Днес музикантът от легендарната група е на 81 години, а съвсем скоро - на 18 юни, празнува и рожден ден.

Milli Vanilli, които заблудиха всички с lip-sync

Германското R&B дуо Milli Vanilli бяха на върха на славата си в края на 80-те и началото на 90-те години. Мястото им в музикалната индустрия обаче бе поставено под съмнение, когато се разбра, че не предоставят действителните вокали за записаната си музика.

Истината бе разкрита по време на тяхно изпълнение на живо за MTV, при което двамата бяха хванати, че синхронизират устните си с песента (т. нар. lip-sync). Те "изпълняваха" парчето "Girl You Know It's True".

Ланс Армстронг, който провали кариерата си след години лъжи

Американският състезател по колоездене Ланс Армстронг бе обвинен, че е употребил допинг при победата си в Тур дьо Франс през 1999 г. Дълги години той категорично отричаше и чак през 2013 г. призна, че действително е взимал от забранените вещества.

Това означаваше, че всички негови постижения от август 1998 г., включително забележителните му седем победи на Тур дьо Франс, трябва да бъдат анулирани. Така пострада и репутацията на Ланс Армстронг, чиято кариера след това залезе.

Да приемеш подкуп, за да загубиш нарочно

Чигаският бейзболен отбор White Sox приемат подкуп, за да загубят нарочно мача си срещу Cincinnati Reds за World Series през 1919 г.

Твърди се, че "сделката" е била сключена за сумата до 100 000 щатски долара, които са еквивалентни на близо милион и половина щатски долара днешна валута.

Момичетата, заблудили сър Артър Конан Дойл, "бащата" на Шерлок Холмс

През 1917 г. две братовчедки на име Елси Райт и Франсис Грифитс успяват да измамят не кого да е, а известния писател и създател на Шерлок Холмс - сър Артър Конан Дойл.

Те успяват, като правят колекция от снимки, с която го убеждават, че са срещнали феи. По-късно обаче момичетата признават, че "феите" всъщност са били просто картонени изрезки от детска книжка.

Умелият манипулатор Финиъс Тейлър Барнъм

Финиъс Тейлър Барнъм е американски шоумен, добре известен с таланта си да реализира сензационни измами, като използва податливостта на публиката към всичко необикновено. Така през 1835 г. той представя Джойс Хет, за която твърди, че е на забележителната възраст от 161 години и че е била бавачката на Джордж Вашингтон.

По-късно обаче е установено, че тя е живяла до 80 години. Друга популярна измама на Финиъс Тейлър Барнъм е представянето на същество с тяло на маймуна и опашка на риба, известно като русалката Feejee.

Соло пътуванията и лъжите, които спасят животи - безобидни, но належащи

Лъжите, които спасяват живот - съветите на една соло пътешественичка

Какво да казваме и какво - не, за да си спестим неприятностите

Измама в рамка

Нидерландският художник Хан ван Меегерен, роден през 1889 г., е известен като един от най-квалифицираните фалшификатори на произведения на изкуството от XX век.

С таланта си да създава безупречни реплики на шедьоври от всепризнати художници като Питер де Хух и Йоханес Вермер, той успява да заблуди дори и известни критици и историци. Умението на Хан Ван Меегерен да копира тези известни художници все пак му носи голямо признание в света на изкуството.