Няма как да не започнем с Бионсе, която изненада света с ново парче, озаглавено "Black Parade". Тя издаде песента в последните часове на празника Juneteenth на 19 юни. Датата е специална за цветнокожото общество, тъй като отбелязва забраната на робството в Щатите през 1865 г.

Бионсе посвещава песента на овластяването на цветнокожите и тяхната еманципация, пеейки и рапирайки гордо за родния си град Тексас, културата на цветнокожите и силата на жените.

Алиша Кийс реши да протестира по свой начин, а именно с изкуството, което създава.

Тя написа песен за ситуацията в САЩ, за жестокостта, която често бива упражнявана от полицията в страната, като поясни: "Песента е написана от гледната точка на майка, чието дете е било убито заради системата, изградена върху расизъм, заради обезценяването на живота на цветнокожите". Парчето се казва "Perfect Way To Die".

В момент на световна, здравна и човешка криза, Джон Леджънд представя нова музикална колекция, с която ни напомня, че любовта между хората притежава истинска сила.

"Албумът ми празнува любовта, щастието, чувствителността, надеждата и силата - нещата, които превръщат културата ни в красива и въздействаща", споделя изпълнителят. От 11-те песни от Bigger Love ние си избрахме "U Move, I Move".

Чарли Пут зарадва феновете си с първото си самостоятелно парче за 2020 г. Песента се казва "Girlfriend".

"Много съм зле с комуникацията, затова през по-голямата част от времето изразявам чувствата су чрез музиката и "Girlfriend" е пример за това. Песента е за това да бъдеш постоянен и да кажеш на дадения човек, че чувствата ти към него няма просто да изчезнат", признава изпълнителят.

След тримесечна изолация, група Остава са готови с втория си сингъл от предстоящия нов студиен албум. Песента се казва "Гений" и залага на малко по различно звучене. Текстът и музиката са дело на Георги Георгиев - Жоро, а с аранжимента се захваща цялата група. 

"Дадох това име на песента, защото истинските гении са много по космополитни от себе си и света, в който всички живеем. В този смисъл" Гений" е провокативна песен, която разказва как в крайна сметка различни трансформации от миналото, могат да те изкарат положителен и освободен", споделя за парчето Георги Георгиев.