Тази седмица започваме с The Rolling Stones и първата им песен от почти осем години насам. "Living In A Ghost Train" е посветена на пандемията от Covid-19 и е записана частично във време на социална изолация. А във видеото към нея виждаме пустите улици в Лондон, Лос Анджелис, Киото и други градове.

"Бяхме в студио да записваме още преди препоръките за изолация и помислихме, че една от песните отразява времето, в което живеем. Работихме по нея в изолация. И ето я [...] Надявам се да я харесате", казва Мик Джагър.

С новия си емоционален сингъл Алиша Кийс отново успя да стопли милиони сърца и да им подари надежда. Певицата пише "Good Job" през 2019 г., но ще я включи в предстоящия си да излезе по-късно тази година албум ALICIA.

За световната премиера на видеото към парчето, Алиша партнира на CNN за кампанията им за борба срещу COVID-19. "Good Job" е в чест на невъзпятите герои на нашето време.

Продължаваме с Кели Кларксън, която представи новия си сингъл "I Dare You". Песента излиза едновременно на няколко езика в дует с различни изпълнители на френски, арабски, испански, немски и иврит.

"Това е любимият, но и най-трудният проект, върху който някога съм работила. Докато растях и пеех на различни езици, винаги съм си мечтала да намеря перфектната песен, с перфектното послание, с която да свържа всички глобално и която да запиша с различни певци по света на родните им езици", казва за "I Dare You" Кели Кларксън.

И ако Кели Кларксън не е успяла да ни докосне, то Джеймс Блънт със сигурност ще го направи с "The Greatest". Печалбите от сингъла ще бъдат дарени на Британската национална здравна служба и на Световната здравна организация за помощ с борбата срещу Covid-19.

Завършваме с едно предложение от българската музикална сцена. Песента се казва "I Know You Care" и е в изпълнение на Desy.

Десислава Андонова отдавна е част от съвременната българска музика. На родната сцена е добре позната от групите Phuture Shock, Plastic Hi-Fi, Scam, Lava Lava и Sentimental Swingers. Тя е и един от популярните диджеи сред дамите в България, като пуска страшно добра селекция от музика по тъмните места на София.

Едва миналата (2019) година обаче тя се почувства достатъчно зряла като творец, за да издаде свой солов албум, който озаглави Audio Book. Скоро се надяваме и на втори.