Боно, фронтменът на ирландската група U2, посвети песен на всички, които се борят за ограничаването на разпространението на новия коронавирус.

"За италианци, които вдъхновиха тази песен, за ирландците и за всеки, който в Деня на Свети Патрик е на някое тясно място, но още пее. За докторите, сестрите и всички, които са на първа линия в битката с вируса, за вас е тази песен", обясни той, когато публикува видеото с песента "Let Your Love Be Known" във Facebook страницата на U2.

И докато сме все още на вълна коронавирус в музикалния свят, не можем да не споменем факта, че редица други изпълнители, повечето от които рапъри, също дадоха своя принос, създавайки песни, посветени на COVID-19. Между тях попадат Rich The Kid и Ники Миинаж, Gmac Cash, iMarkkeyz, Psychs и други. Ние лично си харесхме парчето "Spreadin' (Coronavirus)" на Psychs.

Сменяме темата и продължаваме с Rudimental, които представиха още един нов сингъл. В "Easy On Me" Rudimental обединяват сили с The Martinez Brothers за трети път след "Sitigawana" ft. Faith Mussa от 2019 г. и "No Fear" от 2017 г.

Свиренето и пеенето на Нора Джоунс са като прегръдка - затова нейното тихо присъствие в музиката е толкова забележимо. Със същата нежност идва новата й песен "I'm Alive" от предстоящия ѝ нов албум, Pick Me Up Off The Floor, който очакваме с огромно нетърпение на 7 май.

Дни преди да издаде дебютния си албум (26 март), Михаела Маринова пусна една от най-личните си музикални изповеди до момента - "Страх от самота". Това е първата песен изцяло по музика и текст на изпълнителката, а аранжиментът е дело на Евгени Димитров-Маестрото.