Когато тъкмо сме приключили поредната нова книга или просто не знаем какво точно ни се чете, винаги разполагаме с полезен ход, ако имаме някой нов трилър. Защото този жанр рядко ни разочарова. Ето три нови заглавия от него, тъкмо излезли на пазара.

3 книги за уикенда от Джеси Бъртън, Деян Тиаго-Станкович и Карин Брюнк Холмквист

3 книги за уикенда

За един уютен уикенд

"Недовършеният ръкопис"

Всичко започва в Гренобъл, където полицията открива трупа на млада жена, натъпкан в багажник на откраднат автомобил. Тялото е обезобразено, а скоро става ясно, че шофьорът няма връзка с убийството. По същото време във вила на брега в Кот д'Опал съпругът на популярната авторка на трилъри Енаел Мирор е нападнат и приет в болница с амнезия.

Снимка 636762

Източник: Колаж / Enthusiast

Жестокият акт поражда серия от събития, които водят до огромната травма, белязала живот на семейството - дъщеря им Сара е отвлечена преди четири години без следа.

Изд. Enthusiast, 22 лв.

"Холи"

Холи Гибни се появява за първи път в историите на Стивън Кинг в "Мистър Мерцедес", за да се превърне от чудата самотница в талантлив частен детектив в "Другият". Най-накрая Краля на ужаса решава да й посвети и самостоятелен роман.

Снимка 636761

Източник: Колаж / Бард

Майка й тъкмо е починала, а партньорът й в детективската агенция е болен от Covid-19, но Холи все пак решава да поеме случая на Пени Дал. Жената се обажда отчаяна, след като дъщеря й Бони е изчезнала. А с изчезването й се оказват свързани семейство Харис - привидно порядъчни 80-годишни университетски преподаватели.

Изд. Бард, 34 лв.

"Две нощи в Лисабон"

Стивън Кинг е от авторите, похвалили романа на Крис Павоун. Той ни пренася в Лисабон, където Ариел Прайс е пристигнала заедно с младия си съпруг, за да го придружи в бизнес пътуването му. Когато се събужда сутринта в хотелското легло обаче, Джон го няма.

Снимка 636763

Източник: Колаж / Кръг

Опитите на Ариел да потърси помощ от хотелския персонал, полицията и дори американското посолство удрят на камък. За тях тя е просто една младоженка, която няма търпение да види мъжа си. Тя обаче знае, че нещо не е наред и някой иска да навреди на Джон. И ще й се наложи да търси помощ от човек, който отдавна е оставила в миналото си.

Изд. Кръг, 24.90 лв.