Честит 15 септември на всички настоящи, бъдещи и минали ученици! Първият учебен ден стана повод да съберем три съвсем нови книги за деца, които заслужават вниманието ни.

3 книги за уикенда от Хелън Фийлдс, Питър Хелър и Ларш Кеплер

3 книги за уикенда

Време за трилъри

"Джордж и Големият взрив"

Могат ли да се обяснят тайните на космоса и физиката на достъпен език на деца, като в същото време не загубим интереса им? Стивън Хокинг и дъщеря му Луси определено знаят как да го направят.

Снимка 633798

Източник: Колаж / Сиела

В третата книга от поредицата им Джордж и приятелката му Ани ще използват мощния компютър на бащата на Ани, за да върнат едно малко прасе в дома му. Таткото на Ани пък отива при Големия адронен колайдър, за да изследва най-ранните мигове на Вселената, но един зъл гений може да обърка нещата.

Изд. Сиела, 20 лв.

"Книга за семейно четене"

"Девет истории с деца" е продължението на заглавието на този сборник, който съдържа разкази с главни герои деца, написани не от друг, а от Антон Чехов. Руският класик е тънък познавач на човешката душа, а тук ще видим, че е напълно наясно и със случващото се в детската.

Снимка 633799

Източник: Колаж / Рижко

Преводите на историите са дело на София Бранц, Рачо Стоянов, Николай Тодоров, Желязка Купенова, Ангел Каралийчев и Христо Радевски. Автор на илюстрациите пък е младата художничка Неда Ангелова.

Изд. Рижко, 19.90 лв.

"Египетски приказки"

Векове наред историите за Древен Египет вълнуват малки и големи. Този сборник с приказки представя легенди и предания за боговете, храмовете, пирамидите, живота и вярванията на египтяните.

Снимка 633797

Източник: Колаж / Изток-запад

Богове и герои, мъдреци и говорещи животни се срещат сред страниците му. Както и историите за древния Сфинкс, дракона от Острова на изобилието и Перото на истината. Съставител и преводач от древноегипетски е Сергей Игнатов, а илюстрациите са дело на Борис Стоилов.

Изд. Изток-запад, 20 лв.