Случаите с изчезвания са сред най-мистериозните и предизвикателни за разследващите власти. Но в хода на историята ни те не са никак малко. За щастие някои от хората са намерени и всичко завършва благополучно, но с други за жалост така и не се разбира какво се е случило.

Известните личности, които изчезнаха мистериозно и чиито останки така и не са открити

Знаменитостите, които изчезнаха безследно

Когато смъртта остава загадка

Ето 10 от най-мистериозните случаи на изчезнали хора в историята, които и до днес остават пълна загадка.

Хенри Хъдсън

Английският изследовател и мореплавател е имал задачата да открие северен път към Азия. Проблемът обаче се появява, след като по-голямата част от неговия екипаж е поискала да се прибере и се е разбунтувала. После Хенри Хъдсън е изчезнал.

И до днес не е известно какво се е случило с него. Според някои екипажът го е хвърлил във водата, докато други пък смятат, че е бил убит.

Марвин Кларк

Това е една от най-популярните истории за изчезване в САЩ. На 30 октомври 1926 г. Марвин Кларк се качва на автобуса от Портланд, Орегон, за да се види с дъщеря си.

Никога повече след това обаче не е видян и до днес остава най-старият неразрешен случай на изчезнал човек в историята на САЩ.

Раул Валенберг

Шведският архитект и дипломат е живял в Будапеща и е бил известен с това, че е спасил десетки хиляди евреи по време на Втората световна война. През 1945 г. е задържан от Съветския съюз и никога повече не е видян.

Докато се е разпространявала версията, че смъртта му е причинена от сърдечен удар, семейството му е било убедено, че той е прекарал години наред в съветски арест.

Теодосия Бър Алстън

Американката е била дъщеря на Арън Бър - вицепрезидент на Съединените щати. След пътуването си до Европа през 1813 г. тя се отправя обратно към САЩ на борда на "Пейтриът".

Но корабът изчезва и Теодосия Бър Алстън никога повече не е видяна. Някои смятат, че корабът е бил нападнат от пирати.

Бостън Корбет

Той е бил един от мъжете, участващи в преследването на Джон Уилкс Бут - убиецът на Ейбрахам Линкълн.

През 1888 г. обаче, когато Бостън Корбет пътува из Съединените щати, изчезва безследно.

Чарлз Кингсфорд Смит

Австралийският пилот се е радвал на голяма популярност през първите си години във военновъздушните сили и е направил редица забележителни полети.

Но през 1935 г., когато лети от Англия за Австралия, самолетът му се разбива близо до Мианмар. Открити са останките от летателната машина, но не и тялото му.

Хайнрих Мюлер

Според BBC шефът на Гестапо е бил видян за последно в бункера на Хитлер в деня, в който нацисткият лидер се самоубива. Съдбата на Хайнрих Мюлер остава неизвестна. Така смъртта на една от най-главните фигури на нацисткия режим никога не е официално потвърдена.

Джон Руфо

През 1998 г. американският бизнесмен е осъден на 17 години затвор за измама на различни американски финансови институции.

Руфо така и не се е предал, за да излежи наказанието си, и никога повече не е бил видян. И до днес Джон Руфо се издирва от властите.

Пърси Фосет

Британският изследовател е бил обсебен от идеята да открие изгубен древен град, който той е наричал "Z", предполагаемо намиращ се някъде в Амазонка.

През 1925 г. Пърси Фосет се отправя към неизследвана територия на Амазонка със сина си и приятел. Но след това за тримата така и не се чува повече. Има предположения, че са били убити от местни жители.

Уилям Кантело

На британеца, живял през XIX век, се приписва изобретяването на картечницата. Когато той изчезва, семейството му наема частен детектив, който тръгва по следите му в Америка. Синовете на Уилям Кантело са вярвали, че той е приел нова самоличност, пише Stars Insider.