Кариерата на известните личности в повечето случаи е много бурна. Някои звезди напускат Холивуд по собствено желание, други изчезват след тревожни публични инциденти, а трети се покриват след скандали.

Когато това се случи, успешното завръщане под светлината на прожекторите не винаги е лесна задача. Business Insider прави селекция с имена от шоубизнеса, които макар да се оттеглят за известно време, все пак успяват подновят кариерата си.

Уинона Райдър

Снимка 366339

Източник: GettyImages

След шеметната си кариера през 80-е и 90-е през 2001 г. Уинона Райдър се замесва в скандали, свързани с наркотици и кражби и за няколко години се изгубва от филмовата сцена и полезрението на медиите. С участието си в сериала Stranger Thing тя успява да направи подобаващо завръщане.

Еминем

Снимка 341077

Източник: GettyImages

Еминем има огромен успех с албума The Slim Shady през 1999 г. След убийство на негов приятел през 2005 г. Еминем изпада в депресия и започва да злоупотребява с приспивателни. Той се оттегля за няколко години от музикалната сцена, но прави шеметно завръщане през 2017 г. с албума Revival.

Бритни Спиърс

Снимка 341073

Източник: GettyImages

След поредица от тревожни публични инциденти през 2007 г., включително бръсненето на главата, шофирането с дете с скута, нападението над папараци с чадър, Бритни Спиърс успява да се уравновеси и да се завърне на музикалната сцена.

След излизането от рехабилитационния център тя подновява кариерата си, която сега се развива по-добре от всякога.

Нийл Патрик Харис

Снимка 366337

Източник: GettyImages

Тинейджърът Нийл Патрик Харис изгрява като звезда в "Доктор Дуги Хаузър" в началото на 90-е, но не успява да задържи успеха си през следващите години до появата му в "Как се запознах с майка ви", с която роля отново "се връща в играта".

Марта Стюарт

Снимка 366353

Източник: GettyImages

От бизнес магнат Марта Стюарт стигна дотам, че попадна в затвора. Но това не ѝ попречи да се изправи на крака и да стане водещ на телевизионно шоу със Снууп Дог.

Робърт Дауни Джуниър

Снимка 356995

Източник: GettyImages

Робърт Дауни Джуниър е арестуван многократно през 90-е години и се налага да направи продължителен престой в рехабилитационен център, но сега е главно действащо лице в киновселената на Marvel.

Шаная Туейн

Снимка 318288

Източник: GettyImages

Шаная Туейн се оттегля от музиката през 2004 г., но се завръща отново с албум през 2017 г. Певицата разкрива, че причината да се отдръпне от своята кариера е заболяването дисфония (частично или пълно разстройство във функциите на гласовия апарат), получено в следствие на лаймска болест.