Истинският живот на известните личности често остава непознат за широката общественост. Причината е елементарна - когато факт от битието им стане достояние на медиите, той се превръща в повод за много и различни спекулации. Ето защо не трябва да се изненадваме, че има много знаменитости, които държат случващото им се в дълбока (често и тъмна) тайна. Здравословните им проблеми също са тук.

Доста често, след като са диагностицирани със смъртоносно заболяване, много от звездите предпочитат да запазят този факт в тайна, за да избегнат излишния шум. В някои от тези случаи разбираме за болестта, която ги е покосила, след като вече са си отишли. Сега Ranker селектира 10 знаменитости, за чиито здравословни проблеми сме разбирали впоследствие.

Дейвид Боуи (1947 - 2016 г.)

Смъртта на Дейвид Боуи се оказа страхотен шок за милиони хора по света. Едва ли някой от феновете му е знаел, че музикантът е страда от рак на черния дроб, 18 месеца преди да почине. 

Стив Джобс (1955 - 2011 г.)

Снимка 301095

Източник: Getty Images

Главният изпълнителен директор на Apple умира внезапно през 2011 г. Дълго време той води тайна битка с рака, но малцина са хората, които знаят за диагнозата му.

Фреди Меркюри (1946 - 1991 г.)

Фреди Меркюри умира от пневмония и усложнения, предизвикани от СПИН. Докато членовете на групата знаят, че е диагностициран със СПИН и упорито се бори с болестта, певецът го пази тайна от феновете и от обществеността, като отрича пред всички медии.

Натали Кол (1950 - 2015 г.)

След дълга битка с хепатит С и чернодробно заболяване певицата почина на 31 декември 2015 г. В едно интервю сестрите ѝ казват, че Натали Кол запазва заболяването си в тайна, за да защити семейството си.

Чарли Шийн - 52 години

Снимка 363603

Източник: GettyImages

През ноември 2015 г. Чарли Шийн разкрива пред Today, че от четири години е ХИВ-позитивен. Прави го, защото след като слуховете започват да се разпространяват, актьорът вече не може да скрие диагнозата си.

Кандис Берген - 71 години

Снимка 363613

Източник: GettyImages

В интервю звездата от "Мърфи Браун" споделя, че е претърпяла удар през 2006 г. Когато я питат защо го е пазила в тайна, Берген казва, че не е искала това да се окаже спънка.

Майкъл Джей Фокс - 54 години

Снимка 352997

Източник: GettyImages

Майкъл Джей Фокс е диагностициран с болестта на Паркинсон още през 1990 г. Той чака до 1998 г., за да каже на феновете си заболяването. Оттогава се е посветил на намирането на лек за заболяването.

Кати Бейтс - 69 години

Снимка 363601

Източник: GettyImages

Носителката на Оскар и Златен глобус се бори с рака не веднъж, а два пъти. Актрисата преодолява рак на яйчниците, а също и двойна мастектомия, за да се справи с рак на гърдата. Чак година по-късно, когато вече е добре, Бейтс разкрива за болестта си пред обществеността.

Майкъл Дъглас - 73 години

Снимка 230743

Източник: GettyImages

Докато не споделя, че е бил подложен на операция за отстраняване на туморни образувания, Майкъл Дъглас запазва истината за болестта си в тайна. Оказва се, че е имало опасност да загуби езика и челюстта си. Едва след като е изчистен от туморите, актьорът признава колко тежко всъщност е било състоянието му.

Аврил Лавин - 33 години

Снимка 363612

Източник: GettyImages

Певицата е диагностицирана с лаймска болест, което я приковава на легло за пет месеца. Чак когато разбира, че ще се оправи, Аврил Лавин разказва историята си.