В деня на своята сватба, 19 май, принц Хари и съпругата му Меган Маркъл бяха удостоени с титлите херцог и херцогиня на Съсекс. Графството не е имало двойка начело от повече от 200 години.

А последните, били херцог и херцогиня на Съсеск, влизат в историята със своята скандална любов. Той е риж, а тя - по-голяма от него. И дотук с приликите с Хари и Меган. Ето и още подробности за техните предшественици начело на Съсекс, заради които се смята, че неслучайно кралицата е избрала това графство за новото семейство.

Принц Аугустъс Фредерик, шести син на крал Джордж Трети, и лейди Аугуста Мъри създават сложен любовен триъгълник, достоен за сценарий на сапунен сериал. 

Снимка 358961

Източник: Facebook / Gary A. Rendsburg

Принцът е роден в Бъкингамския дворец, от малък страда от астма, а едва 13-годишен е изпратен зад граница. Когато е на 19, живее в Италия и среща фаталната Аугуста. Тя е с пет години по-голяма от него и е лудо влюбено в своя братовчед.

Разбира се, тази забранена любов няма как да бъде афиширана и официализирана. Напук на нея, или точно заради нея, майката на Аугуста я запознава с британския принц и още на първата среща помежду им пламват искри. 

След няколко седмици идва и предложението за брак и тайна венчавка в хотел в Рим. По-късно, законният им съюз е обявен за нелегитимен. След това двамата заминават за Великобритания. Очаквано, Аугуста не е приета с отворени обятия в кралския двор.

Въпреки това се стига до повторна сватба в Мейфеър. Това се случва през 1793 г. А по това време фаталната дама вече носи бебе в утробата си. Дори й остава само месец до раждането. Това разгневява краля и той отново определя брака им с Аугустъс за незаконен, пише Daily Mail.

Скоро след раждането, принцът е пратен отново в Италия, а съпругата му остава в Англия със сина си. Той започва връзка с оперна певица, а тя рестартира греховната си любов със своя братовчед. Съпрузите не се виждат пет години.

лейди Аугуста Мъри

Източник: Facebook / Random History of the Day

лейди Аугуста Мъри

Все пак се събират отново, но едва за шест месеца. А през това време Аугуста ражда за втори път. За всички е ясно, че детето е от братовчед й, но принцът го припознава за свое. Скоро след това пък заминава за Лисабон.

Въпреки всички драми, Аугуста се представя за херцогиня на Съсекс. Просто защото иска пари. И успява да се договори със своя съпруг за четирицифрена издръжка. Той става баща на незаконно дете от своя любовница, а тя се отказва от благородническата титла, за да си осигури финансова стабилност.

Именно цялата тази любовна драма някои смятат за предпоставка днес принц Хари и Меган Маркъл да са херцог и херцогиня на Съсекс. Графството и без това има скандална история, на фона на която романсът на младоженците направо бледнее.

Меган Маркъл стана жертва на кралския етикет

Меган Маркъл стана жертва на кралския етикет

Още на първото си официално събитието

А и каквито и да ги надробят в следващите години, надали ще надминат Аугуста и Аугустъс. Явно кралица Елизабет Втора не е загубила чувството си за хумор и предвидливостта си с годините.