Последната една седмица Мелания Тръмп прекара в обикаляне на Африка. Това е първият й соло международен ангажимент.

Финалната спирка на пътуването бе Египет. Там тя посети пирамидите и пустинята Найроби. За този изпълнен с емоции ден Първата дама на САЩ избра тоалет, който просто няма как да остане без коментар.

На фона на пустошта, Мелания отново се открои със своето безупречно чувство за стил. Костюм с широк панталон и сако Ralph Lauren в неутралната гама, бяла риза Chanel и черна, кокетна вратовръзка. А, да не забравим и бялата шапка, която повече прилича на каска, но си е обичаен аксесоар за всяко сафари приключение.

Облеклото на мисис Тръмп буквално си е откраднато от мъжкия гардероб и е преправено така, че да излъчва женственост в големи дози. И да стане основа на редица шеговити постове, в които я сравняват с Индиана Джоунс и Майкъл Джексън.

И да предизвиква редица въпроси. На тях обаче бившият модел предпочита да не отговаря.

На едно от събитията по време на посещението си в Африка тя смъмри насъбралите се журналисти, които се интересуват предимно от начина, по който изглежда. "Фокусирайте се върху това какво правя, а не върху това как изглеждам", заяви Мелания.

Със сигурност не й е приятно при всяка нейна поява акцентът моментално да се измества от думите и действията върху дрехите й. Но, най-малкото като бивш модел, вероятно е наясно, че външният вид е от съществено значение, пише Vanity Fair.

А в ролята си на Първа дама трябва също да знае, че модата отдавна е нещо повече от етикетите на дрехите. Съпругите на американските президенти, най-вече предшественичката й Мишел Обама, превърнаха дрехите в дипломация.

Защо Мелания Тръмп е с палто на 26 градуса

Защо Мелания Тръмп е с палто на 26 градуса

Търсим отговора в социалните мрежи

Например, носене на облекла, дело на местни дизайнери, при международни посещения в знак на топли отношения между САЩ и страната. Така че Мелания няма за какво да се сърди за интереса към външния й вид, а по-скоро да се научи как да го използва по най-добрия начин. Често и това е единствената й възможност да изрази позиция.