Предстоящият мач за титлата на UFC в лека категория между бившия шампион на дивизията - Конър Макгрегър, и настоящия - Кхабиб Нурмагомедов, се очаква да бъде най-печелившият двубой в историята на шампионата.

Макгрегър отърва затвора. Ще се бие ли с Нурмагомедов и кога

Кога може да се случи двубоят на Макгрегър и Нурмагомедов

Макгрегър отърва затвора

Откакто президентът на UFC Дана Уайт потвърди датата за събитието, целият спортен свят е завладян от спекулации относно развоя на звездния сблъсък.

Мнозина смятат, че Нурмагомедов ще довърши "разрушаването на Макгрегър", което Нейт Диаз започна с победата си над ирландеца преди около две години.

Защо Конър Макгрегър нападна автобуса на Нурмагомедов

Защо Конър Макгрегър нападна автобуса на Нурмагомедов

Какво е мнението на други UFC бойци

Кхабиб притежава впечатляваща издръжливост, 26 победи в професионални двубои и нито една загуба, а Конър не е влизал в клетката от 20 месеца.

Въпреки това едно от светилата в света на UFC - Джо Роган, наскоро подчерта, че мълниеносните удари на Макгрегър ще направят двубоя с Нурмагомедов "много, много интересен".

Роган направи паралел с мача на шампиона от Русия и Ал Яакинта, в който Кхабиб не успя да победи съперника си в пет дълги рунда, но спечели по точки. Роган е на мнение, че Конър има способността да сплаши Кхабиб със силните си удари още в първите минути на двубоя и отново да грабне колана чрез нокаут.

Треньорът на ирландеца Оуен Роди също споделя това виждане, като според него Макгрегър ще "намери брадичката на Нурмагомедов" с лявата си ръка.

Феновете на Кхабиб пък напомнят, че Макгрегър е почти "безпомощен" в близката борба и в клинчовете - сфери, в които Нурмагомедов определено се чувства комфортно.

При всички положения предстои да чуем още много анализи и прогнози за мача, който ще се проведе на 6 октомври в Лас Вегас. Едно е сигурно - предстои истинско зрелище за феновете на спорта по света, което ще бъде помнено дълго време.

Защо се задъхва Конър Макгрегър

Защо се задъхва Конър Макгрегър

Една от малкото слабости на шампиона