Юсеин Болт все още държи световните рекорди за спринт на 100 и 200 метра, с които си спечели титлата "най-бързият човек в историята".

Юсейн Болт, децата и кога домът на звездата се превръща в истински „пандемониум“

Защо Юсеин Болт нарича дома си „пандемониум“

И кое е по-трудно от това да се състезава

Скоро друг лекоатлет може и да го измести от първото място и явно осъзнавайки това, Юсеин вече има амбициозен проект, с който да си гарантира, че ще остане запомнен в историята.

Идеята му е свързана с така характерната за него победна поза. Вероятно всички я знаем - Юсеин Болт, изпънат назад, насочил ръцете си нагоре, посочвайки към небето. След спечелване на златни медали и поставяне на световни рекорди той никога не е пропускал да я демонстрира.

Очевидно и доста се гордее с нея, защото миналата седмица, на 17 август, Юсеин е подал молба изображение с неговата победна поза да стане търговска марка с лого.

"Имайки предвид, че Болт вече не се състезава, е логично да иска да разшири бизнес империята си", казва американският адвокат Джош Гербен пред BBC.

Можем да очакваме, че логото ще бъде поставяно на най-различни предмети като дрехи, бижута и обувки, но и на места - ресторанти и спортни барове например.

Юсеин Болт, UEFA EURO 2020 и какво мисли атлетът за расистките нападки срещу английските национали

Огромното възмущение на Юсеин Болт

Всички срещу тримата английски национали

Очаква се и тепърва да разберем дали този опит да си издейства търговска марка на Юсеин ще му се получи. То и преди е подавал заявление за регистрация на подобна търговска марка, но преди цели 12 години. А оттогава е изминало наистина много време и молбата е вече изтекла съгласно законодателството на САЩ.