Чаровната и миловидна Алисия Викандер съвсем скоро ще скъса с този имидж. Актрисата ще се появи на големия екран през март в ролята на Лара Крофт.

И макар да сме свикнали да свързваме образа на бойната мацка с Анджелина Джоли, дойде време за промяна. Дали е в положителна посока, всеки сам ще прецени след премиерата на Tomb Raider. Засега предварителните отзиви дават палец нагоре за Алисия Викандер.

Трейлърът също е доста обещаващ и я представя в съвсем нова светлина. Ролята на Лара Крофт определено й отива. Но как стигна до нея?

Алисия Викандер е родена на 3 октомври 1988 г. в Швеция. През 2002 г. дебютира на малкия екран с няколко продукции. Първата си глава роля в киното получава седем години по-късно, във филма "Till det som är vackert". За нея получава и първите си награди.

Истинският й пробив в голямото кино обаче идва няколко години по-късно, когато попада в полезрението на кино феновете и критиците с ролите си в "Завет на младостта", "Ана Каренина", "Ex Machina: Бог от машината" и "Мъжът от U.N.C.L.E.". 

С участието си в "Момичето от Дания" Алисия Викандер печели и първия си Оскар - за поддържаща женска роля. Последно я видяхме на голям екран миналата година в "Треска за лалета", а превъплъщението й с Лара Крофт е една от най-очакваните кино премиери за 2018 г.

Актрисата е наясно, че няма как да замени Анджелина Джоли. А и не се стреми. Иска да придаде нов облик на героинята си. Предстоящият филм ще ни покаже една по-млада Лара Крофт, в началото на историята й.

Така невинното излъчване ще допълни идеално дивия нрав. Алисия Викандер не крие, че няма търпение да види финалния резултат от последния си проект.

Най-важното преди да гледаме филма е да успеем да се отърсим от образа, който Анджелина Джоли направи, и да позволим на наследницата й да ни впечатли по свой начин.