Ирландският ММА шампион вече почти две години не е стъпвал в октагона и това може да му коства титлата в лека категория, пише Ройтерс.

Тази седмица президентът на шампионата UFC Дана Уайт съобщи, че на 7 април ще се проведе двубой между Тони Фърюсън и Хабиб Нурмагомедов, а победителят ще си тръгне с колана, който Макгрегър спечели след победата над Еди Алварес през ноември 2016 г.

Ирландецът нямаше нито едно участие в UFC през 2017 г., а единственият му сблъсък беше в дебютния му боксов мач срещу Флойд Мейуедър.

Пасивността на Макгрегър му коства и титлата в свръх лека категория, която бе спечелил в емблематичния си 13-секундов двубой с Хосе Алдо.

Дана Уайт подчерта приятелството си с Макгрегър, но обяви, че подобно продължително отсъствие от ринга е недопустимо, дори и за ирландския шампион. Очаква се Конър Макгрегър да се завърне в UFC не по-рано от септември тази година, но все още не е ясно дали ще се изправи за трети път пред Нейт Диас, или ще влезе в двубой за някоя от отнетите му титли.