Две години след като ѝ се наложи да се извинява как е представила аутизма във филма "Музика", певицата Сиа разкрива, че и тя е с такава диагноза, съобщава BBC. В подкаста Rob Has A Podcast, който обсъжда американското риалити шоу Survivor, звездата каза, че диагнозата аутизъм й е донесла чувство на облекчение.

"Чувствах се толкова странно в продължение на 45 години. Мислех си: "Трябва да си облека човешкия костюм. И едва през последните две години се почувствах напълно себе си."

Сиа, чието пълно име е Сиа Фурлър, е певица и изявен автор на песни. Най-големите ѝ хитове са "Chandelier", "Titanium" и "Cheap Thrills". През 2021 г. тя се заема и с кино - с филма "Музика", който разказва историята на жена, грижеща се сама за сестра си, страдаща от аутизъм. Но изпълнителката беше разкритикувана, че е избрала за главната роля Мади Зиглър, която се изявява в клиповете ѝ, но не страда от аутизъм.

Снимка 620493

Източник: GettyImages

По това време Сиа защитава филма, като казва, че е "напълно" базиран на преживяванията на "невроатипичен приятел". Въпреки това, след като "Музика" беше номиниран за две награди Златен глобус през 2021 г., певицата отправя серия от извинения в Twitter, преди да изтрие напълно акаунта си.

"Планирам да премахна някои сцени от всички бъдещи издания. Слушах грешните хора и това е моя отговорност, моето проучване очевидно не беше достатъчно задълбочено, не бе и достатъчно широко." Певицата обещава също, че към филма ще бъде добавена предупредително съобщение, като казва, че "по никакъв начин не одобрява или препоръчва използването на ограничения върху хората с аутизъм".

По това време австралийската певица дори не намеква, че самата тя е невроатипична. Но в появата си в подкаст тя заявява: "Аз съм в спектъра и съм в процес на възстановяване, но има още много неща и пътят е дълъг."