Sports Illustrated всяка година се опитват да ни изненадват, като добавят нови модели към дългия си списък.

Това, което ги различава, е стремежът им да покажат разнообразие на тела и форми, а не да се прехласват по общоприетите за типични модели. И начина, по който те изглеждат.

Преди две години например Паулина Порижкова се превърна в най-възрастния модел, сниман за списанието. Тогава Порижкова беше на 54 години и до днес не престава да ни показва в каква чудесна форма е.

Но първото място вече принадлежи на Кати Джейкъбс. Със своите 57 години тя не само постави рекорд за списанието, но и вдигна летвата доста високо за всички, които искат да го подобрят.

Работата кат модел не е чужда за Кати, защото през 80-те години тя си е изкарвала прехраната именно по този начин. Кати Джейкъбс се е явила на отворения кастинг на медията и е била избрана, което я превръща и в най-възрастния новобранец на Sports Illustrated.

Джейкъбс споделя пред Fox News, че по принцип много си пада по ориенталските танци и основно с тях поддържа форма. Но покрай пандемията ѝ се е наложило да тренира в домашни условия.

Естествено, че за да изглежда секси на 57 се съобразява и какво похапва. Моделът избягва захарта, хляба и пастата, като си ги позволява по един или два пъти седмично. 

Всъщност заради висок холестерол и опасност от диабет лекарите са ѝ казали да избягва тези храни. Джейкъбс обаче казва, че е свалила килограми и се чувства много добре и здрава.