Наоми Осака може и да не се състезава много активно в последната половин година - предстои да я видим на Олимпиадата в Токио, след като пропусна последните няколко турнира от Големия шлем, но пък животът ѝ въобще не е спрял.

23-годишната тенисистка става първият чернокож атлет, появил се на корицата на легендарното лятно издание на Sports Illustrated. Обикновено на нея виждаме основно модели по бански.

Осака обаче не е човек с традиционна физика на модел, което прави корицата наистина забележителна. И продължава линията на спортистката от японско-хаитянски произход да бъде първа в много неща.

В момента тя е най-високо платената жена-спортист в света - изкарала е над 60 милиона долара за 2020 г. Беше и първата, която привлече вниманието към игнориран проблем в спорта - психическото натоварване, на което са подложени атлетите.

Sports Illustrated излиза и с две алтернативни корици, освен тази с Наоми Осака. Едната е с добилата популярност в последната година рапърка Megan Thee Stallion, а другата е с активистката Лейна Блум, която пък става първата чернокожа трансджендър жена на корицата на списанието.