От няколко години виждамe как дъщерята на Синди Крауфорд - Кая Гербер, върви всe по-уверено по нейните стъпки. Ревютата и кориците зад гърба й непрекъснато увеличават своя брой, а едва на 18 години госпожицата успя да изгради собствено име в модната индустрия.

Това със сигурност е повод зa майчина гордост, но и за редица негативни коментари. На супермодела от 90-те вероятно й е било ясно, че няма да се мине без критиките, че е подтикнала дъщеря си по нездравия път на модaта, по който скоро ще задмине и нейните успехи.

В общо интервю за Vogue Крауфорд и Гербер разискват темата за моделството в ерата на социалните мрежи. Двете дами стартират кариерата си в съвсем различно време, защото днес Кая има близо 5 милиона последователи в Instagram, а когато Синди е на нейните години, подобни социални мрежи не съществуват.

Снимка 447570

Източник: GettyImages

Синди предпочита да казва, че просто е дала правилната отправна точка на своята дъщеря, помогнала й е с каквото може, а оттам нататък всичко е неин избор и неин успех. Тя винаги е повтаряла на Кая, че да работи с дизайнер или фотограф е като да си напише домашните.

А на упреците как е позволила на Гербер да се занимава с мода, при това от толкова ранна възраст, Крауфорд също има готов отговор. Според нея, в епохата на социалните мрежи няма 12-годишно момиче, което да не знае как да си направи перфектното селфи и как да го обработи правилно.

Снимка 447579

Източник: GettyImages

"Всеки дефилира в своя собствен живот", смята супермоделът от 90-те. Просто докато някои, като Гербер, го правят на подиума на ревюта на Chanel, други се борят за колкото се може повече последователи в Instagram. И сами можем да преценим кое е по-смисленото...

Синди Крауфорд, Кая Гербер, рожденият ден на модела и ретро визията й

Синди Крауфорд и Кая Гербер - като две капки вода

Приликата е поразителна и търсена

Кая също не отрича напрежението, което оказват социалните мрежи на живота й. С тях виждаме много повече от живота й, в който не всяка секунда изглежда като за корица на Vogue. Но това е просто част от играта.