Най-очакваното бебе в света в момента е това на принц Хари и Меган Маркъл. За него знаем прекалено малко и това създава перфектна основа за редица спекулации. Въпреки че няма официални изказвания на бъдещите родители по темата, вече всички сме наясно, че те искат да възпитават наследника си възможно най-далеч от кралския протокол.

Тъй като бебето на херцога и херцогинята на Съсекс е достатъчно далеч по реда за наследяване на короната, за да не доживее най-вероятно да стане крал или кралица, за него важи по-свободен режим. А изключенията от правилата започват още с обявяването на раждането, което може да се забави с дни.

Снимка 420085

Източник: GettyImages

Освен че вероятно няма да видим Меган с новороденото на ръце на стълбите на Lindo Wing - по примера на Кейт и Даяна, обявяването на името на детето може да донесе и още една изненада. Под въпрос стои дали най-новият наследник на кралския двор ще носи титлата принц/принцеса.

Тези титли не се получават автоматично, а е необходимо кралицата да издаде специален указ, с който да го упомене изрично. Така действа при Уилям и Кейт, за които дори бе разпоредено, че всичките им деца ще бъдат принцове и принцеси.

Снимка 415018

Източник: GettyImages

Но при Хари и Меган ситуацията може да бъде по-различна. На тази мисъл ни навежда и фактът, че подобен указ се издава няколко месеца преди раждането, а Маркъл ще роди всеки момент. И причината за тази ситуация не е нежеланието на Елизабет Втора, а това на херцога и херцогинята.

Двамата е вероятно да предпочетат следващите по тежест титли "лейди" и "ърл" (граф) и към наследника им няма да могат да се обръщат с "ваше височество". Така преди години направи принцеса Ан с двете си деца Зара Тиндал и Питър Филипс, които не са принц и принцеса, но не изглеждат никак ощетени от този факт, дори напротив, пише Town&Country.

Принц Хари, Меган Маркъл и ще се преместят ли херцогът и херцогинята в Африка

Ще напуснат ли Хари и Меган Англия

И къде ще се установят

Двамата споделят, че ако водиш живот на принц или принцеса, правилата и ограниченията са огромни, и трябва да посветиш целия си живот на монархията. А когато нямаш тази тежест, можеш да избереш своя път в живота и да се съобразяваш много по-малко с протокола. А имайки предвид цялото поведение на Хари и Меган откакто са женени, най-вероятно такова е и тяхното желание.