Преди пет месеца Шарън Стоун се съблече за корицата на Vogue Португалия, пресъздавайки някои секси сцени от любимия на поколения филм "Първичен инстинкт".

През ноември актрисата отново е на корица, но този път на списание Allure, където говори за секса, любовта и амбициите. Снимките за изданието пък са дело на фотографа Ема Самъртън.

Шарън Стоун споделя настоящото си виждане за "Първичен инстинкт", като изразява съмнението си, че филмът би могъл да се снима сега, защото едва ли би се превърнал в такава сензация, както по онова време.

"Мисля, че "Първичен инстинкт" беше сниман в точното време. Той изрази всички наши страхове и съмнения. Тогава жените тъкмо започваха борбата за правата си", казва Стоун.

В интервюто актрисата признава, че днес харесва себе си повече, отколкото когато е била млада. Тогава тя постоянно е търсела несъвършенствата си, защото когато човек е млад, понякога пропуска част от голямата красота на живота.

Шарън Стоун не крие, че 40-те години са били много труден за нея период. Тогава не само не е получавала работа, защото е била твърде възрастна за Холивуд, но и мъжете не са искали да излизат с нея, защото на никого не му се е занимавало с жена, която има малки деца.

Въпреки това актрисата признава, че тогава е била най-красива и точно тогава е започнала истински да разбира и харесва себе си.

"Сега откривам каква е истинската сила: силата на достойнството, да поддържам дома си, семейството си, финансите си, здравето си. Да израствам като човек, който разбира себе си и грешките си", казва още актрисата, като допълва, че доста години всъщност използва славата си за нещо важно и ценно.

Стоун е активист в кампания за събиране на пари за създаване на ваксини срещу ХИВ, занимава се други благотворителни инициативи като построяване на училища в Африка и защитава правата на жените.

Шарън Стоун, фотосесията й за Vogue Португалия и колко е секси актрисата на 61

Шарън Стоун - дръзка и секси на 61

"Първичен инстинкт" 27 години по-късно