Актьор, рапър и истинска баскетболна легенда - Шакийл О'Нийл продължава да е от най-знаковите имена в NBA години, след като приключи официалната му кариера. Извън терена обаче 50-годишният баскетболист прави доста спорни изказвания.

Снимка 585650

Източник: GettyImages

Той заяви отново, че според него Земята е плоска.

О'Нийл e на посещение в Австралия и пред тамошното предаване Kyle & Jackie O Show той отново повтори "теорията" си, която за първи път сподели със света през 2017 г. "Летях 20 часа дотук и нито веднъж не летяхме диагонално, нито пък сме слизали отгоре надолу."

"Само по права линия, без да слизаме", допълва той и казва, че все пак това е негова теория. Преди пет години Шакийл направи шокиращото признание, че Земята е плоска. "Шофирам от Флорида до Калифорния постоянно и това нещо е плоско. Не се въртя на 360 градуса", казва той и допълва, че няма как Китай да е "под нас".

По време на участието си в австралийското шоу баскетболиста оспори и факта, че Земята се върти. "Живея в къща край езеро от 30 години и за това време езерото нито веднъж не се е завъртяло наляво или надясно."