Още при обявяването на новината за раздялата им, Шакира и Жерар Пике бяха категорични, че най-големият приоритет за тях е щастието на двете им деца - Саша и Милан. Оказва се обаче, че именно малчуганиче са една от причините за създало се напрежение между двамата, тъй като двамата все още не могат да достигнат до единодушно решение къде ще живеят двете им деца.

Жерар Пике, Шакира и иска ли да се върне при певицата футболистът

Иска ли Пике да се върне при Шакира

Имал ли е афера футболистът

Marca пише, че Шакира би искала децата им да дойдат с нея в Маями, защото според нея, те са живели в Барселона само заради ангажимента на футболиста към каталунския отбор.

Пике обаче е на съвсем различно мнение. Испанският футболист смята, че Саша и Милан трябва да  останат в Барселона с него, за да могат да завършат училището си с настоящите си приятели и да са в позната среда.

Испанското издание пояснява, че Шакира може и да се съгласи децата им да останат в Барселона, но само, ако Пике изпълни няколко конкретни условия.

Едното е футболистът да й осигури пет самолетни билета за първа класа, за да може тя да идва и да вижда децата си, когато пожелае. Другото е да ѝ даде 400 хиляди евро, за да изплати тя свой дълг, подробности за който обаче не са известни.

Шакира и обвиненията в данъчна измама, отправени към певицата и действията, които предприе тя

В какво обвиняват Шакира

И какво смята певицата по въпроса

Според редица испански издания, двамата са се разделили, защото Пике е изневерявал на известната поп певица. Сега някои медии съобщават, че футболистът е прекратил връзката си с въпросната жена, с която е засичан няколко пъти, за да не създава излишно напрежение между него и Шакира и да могат двете страни да намерят най-доброто решение за бъдещето на децата си.