Интервюто на Опра Уинфри с принц Хари и Меган Маркъл успя да раздели света на две - едните подкрепят семейството, а други са плътно на страната на кралския двор.

Томас Маркъл, реакцията му след интервюто на принц Хари и Меган Маркъл и чия страна зае

Бащата на Меган защити кралския двор

Как се заяде с принц Хари

След тежките разкрития на херцогинята на Съсекс, няколко нейни приятелки я защитиха публично. А най-голямо впечатление очаквано направиха думите на Серина Уилямс, с която са си доста близки от години.

Тенисистката публикува в профила си в Instagram своята позиция, в която засяга най-вече проблема с расизма, с който и самата тя се е сблъсквала неведнъж.

"Моята самоотвержна приятелка Меган Маркъл живее живота си с емпатия и състрадание. Тя всеки ден ме учи какво е да си наистина благороден. Нейните думи илюстрират болката и жестокостта, които е изпитала", започва Серина.

"Познавам от първа ръка сексизма и расизма, който институциите и медиите използват, за да омаловажават и клеветят жените и цветнокожите хора. Трябва да знаем задължението си да осъждаме злонамерената, неоснователна клюка и таблоидна журналистика, защото последствията за психичното здраве са разрушителни, често и летални", категорична е спортистката.

Опра Уинфри, принц Хари, Меган Маркъл и какво още разкри за интервюто водещата

Разкритията на Опра след интервюто с Хари и Меган

Какво още научихме

"Искам дъщерята на Меган, моята дъщеря и твоята дъщеря да живеят в общество, в което водещо е уважението", заявява позицията си Серина. Тя завършва публикацията си с това, че истински се гордее с Меган и нейната смелост, защото знае, че никога не е лесно, но двамата с Хари са наистина силни.