В събота, 14 юни, Серина Уилямс загуби битката за финала на Уимбълдън от Анджелик Кербер. Въпреки поражението (или по-скоро именно заради него), емоцията на корта накара дори херцогинята на Съсекс и близка приятелка на тенисистката - Меган Маркъл, да се просълзи.

10 месеца след като роди, 10 месеца след края на една трудна бременност и едно още по-инфарктно раждане, което за малко не струва живота на Серина, тя не просто се завърна на корта, но и стигна до финала на най-престижния тенис турнир.

Разбира се, тя не е от хората, които са свикнали да губят, затова и понесе тежко резултата.

След края на срещата Уилямс посвети играта си на всички майки. Допълни също, че тепърва започва и няма намерение да се отказва. Въпреки това, сега неин основен приоритет е дъщеря й.

Снимка 368513

Източник: GettyImages

Серина надъха майките, които като нея изпитват трудности да бъдат отново същите след раждането, че щом тя успява, значи и те могат да го направят. Могат да бъдат каквито искат, стига да го пожелаят.

А ние можем да си пожелаем да бъдем не само толкова борбени, но и толкова обичани, колкото е тенисистката. След финалния мач на Уимбълдън, нейният съпруг Алексис Оханян пусна емоционално послание в социалните мрежи.

"Дни след раждането на дъщеря ни, целунах Серина за сбогом преди операцията. Тогава се молехме само да остане сред нас. А сега, 10 месеца по-късно, тя е на финал на Уимбълдън", написа той в Instagram и добави: "Тепърва започва".

Серина Уилямс и Алексис Оханян интимно

Серина Уилямс и Алексис Оханян интимно

От какво се възбужда тенисистката

С думите си Оханян връща спомена за критичните шест дни след раждането, в които тенисистката е била между живота и смъртта заради белодробна емболия. За щастието, операцията минава успешно и днес Серина е отново там, където й е мястото - на корта.