Серина Уилямс има дългогодишна, успешна кариера в професионалния тенис. Въпреки че откакто роди, победите й са по-редки, с времето тя е натрупала сериозно състояние, което днес се равнява на около 180 милиона долара.

Именно големите суми, които се печелят от турнири, се оказват решаващи за съдбата на Уилямс. Нейният баща се мотивира от факта, че тенисът е спорт, в който има пари, и решава да направи дъщерите си шампиони, въпреки че и понятие си няма от треньорска дейност. Но пък успехът му е неоспорим. А ето как днес Серина харчи своите милиони.

Първия си милион от награден фонд Серина не пръска безразсъдно за скъпи и ненужни вещи, а директно слага на депозит в банка и продължава да работи устремено за следващите големи суми.

Първата покупка, която прави със собствени пари, е джак ръсел, в който се влюбва от витрината на зоомагазин в Ню Йорк. Въпреки че домашният любимец й струва по-малко от 1000 долара, тя го определя като първото по-скъпо нещо, което си позволява да си купи.

Както повечето богати и известни личности, Серина инвестира големи суми в недвижимо имущество. При нея обаче това граничи с мания. Тя толкова обича да си купува нови и нови къщи, че й е трудно да изброи точно колко притежава, а продажбата на някоя от тях я натъжава истински.

През 2017 г. Уилямс и Алексис Оханян вдигнаха пищна сватба с над 250 гости. А крайната сметка показа, че събитието е струвало над милион долара на тенисистката, което не й е объркало сметките особено, разбира се. Особено като имаме предвид, че само бижутата й за големия ден се оценяват на три милиона и половина долара, предава The Richest.

Доста повече от милион е похарчила Серина за луксозни и бързи коли, които са другата й страст. Първото подобно возило, което си поръчва, е огромен джип Lincoln Navigator. Тя го кара осем години. Днес в гаража си има и Bentley Continental, решено в цвят бордо, както и още няколко автомобила - кой от кой по-скъпи.

Ариана Гранде, милионите й и за какво певицата ги харчи

Как Ариана Гранде харчи милионите си

Малките изкушения на певицата

Серина и сестра й Винъс даряват големи суми за благотворителност. Като милиона, който отиде в Американската тенис асоциация преди около две години. Разбира се, на фона на тяхното състояние, това дарение изглежда по-скоро нищожно, но Уилямс не спира да помага и не бива да подценяваме постъпките й.