Често популярните личности, достигайки една пределна възраст, решават да опишат живота си и да разкрият някои от най-съкровените си лични моменти и преживявания.

Кърсти Али, рак на дебелото черво, причината за смъртта на актрисата и как можем да се предпазим от заболяването

Какво още знаем за смъртта на Кърсти Али

И как да се предпазим от рака

Такива явно са желанията и на Сам Нийл, след като обяви, че ще издаде своя биографична книга. Тя ще носи името Did I Ever Tell You This и се очаква да се появи официално на 21 март.

Редица са нещата, които 75-годишният австралийски актьор разкрива в творбата си, но несъмнено най-шокиращо е признанието за здравето му. В откровено интервю за The Guardian звездата от "Джурасик парк" споделя, че най-вероятно е към края на живота си и дори заявява, че "може би умира".

Оказва се, че още преди година Сам Нийл е диагностициран с рядка форма на неходжкинов лимфом - злокачествено заболяване на лимфната система. Започва веднага да се лекува и се подлага на стандартната химиотерапия. Тя обаче е неуспешна и затова актьорът прибягва до други методи, включително нетрадиционна медицина.

Снимка 610990

Източник: GettyImages

В момента казва, че опитва наскоро разработен медикамент, което вероятно ще приема до остатъка от живота си. От него той е получил известно подобрение, за което казва, че е "невероятен късмет". И добавя, че въпреки тежкото изпитание, се чувства благодарен за всеки ден и се радва на факта, че е жив.

Именно в периода, в който се лекува, Сам започва да пише своята книга. Така запълва времето си и се откъсва, макар и за миг, от тежките преживявания. "В един момент се оказа, че няма какво да правя", казва той. "А аз съм свикнал да работя. Обичам работата си, обичам да бъда сред хора и да се наслаждавам на тяхната компания и приятелство. И изведнъж се лиших от това."

“Джурасик Парк”, “Хари Потър”, “Кръстникът” - кои са най-добрите филми, правени по книги

Най-добрите филми, правени по книги

Историите от книги, оживели и на екран

Сам признава и че никога не е имал намерение да пише мемоари - дори и след като е имал шанса да има един невероятен холивудски живот. Но казва и че именно писането му е помогнало страшно много, давало му е стимул за живот и дори е заспивал вечер с мисълта какво ще измисли на следващия ден. Нещо, което му е носило успокоение и забавление.