Красива, талантлива, умна. Много лесно ни хрумват точно тези думи, когато се сетим за Рийз Уидърспун.

Рийз Уидърспун, претоварването и какво я кара да плаче

Какво кара Рийз Уидърспун да плаче

И големите момичета плачат

И като че ли за да затвърди доброто ни мнение за нея, в сряда, 27 октомври, носителката на Оскар за най-добра женска роля в "Да преминеш границата" обяви, че има и някои впечатляващи политически стремежи.

Направи го в разговор със своя колега Джейсън Бейтман в епизод на подкаста SmartLess. Разбира се, за да не изглежда точно като героинята си от "Професия блондинка" преди стъпването си Правния колеж на Харвард, звездата обясни и защо нещо подобно е възможно.

Бейтън беше любопитен да научи и дали Рийз има някакъв интерес към държавна работа, а тя отговори: "Не мога да кажа, защото нямам идея къде ще бъда, когато съм на 65 години." След което заговори за възможността да предложи своята кандидатура за място в Конгреса, някой ден и за президент на САЩ, но не и в близко бъдеще.

По-нататък тя поясни и защо нещо подобно е важно за нея: "Мисля, че се нуждаем от по-добър баланс. Жените са 50% от населението, но ние нямаме 50% представителство в правителството. А това е странно, особено когато телата ни се преценяват толкова много. Или представителството на цветнокожите хора, които вероятно съставляват по-голямата част от населението на тази страна. Говоря за баланса... като при Ин и Ян... мъже, жени, баланс."

След това Уидърспун сподели мнението си, че "жените имат различно отношение към властта", което, според нея, може да доведе до много повече сътрудничества.

И за да подкрепи думите си, актрисата се позова на лидерския си опит в своята продуцентска компания Hello Sunshine.

"Интересно е как на никого не се налага да бъде номер едно. По-скоро предаваме щафетата помежду си. Вместо власт, имаме споделяне на отговорност. Така се доближаваме до този баланс на силите, за който говоря; до това, че не е нужно някой да диктува или налага какво да се случи. Говорим за идеи, които са колективни. И те работят наистина добре."

Всъщност, това не е първия път, когато Уидърспун говори на тази тема, пише Celebrity Insider. В трети клас, когато нейната учителка я пита каква иска да стане, като порасне, тя й отговаря - президент на САЩ и първата жена на този пост. Разбира се, ние ще се съгласим, че е важно да държим на мечтите си точно толкова, колкото и светът се нуждае от повече мечтатели.

Очевидно освен красива, талантлива и умна, Рийз Уидърспун е и страхотен лидер. Дали комбинацията от точно тези качества е достатъчна, за да бъдеш президент на Америка - ние не знаем. Някой ден обаче може и да разберем.