Всяко нещо има своя край. За спортисти като Рафаел Надал и Тайгър Уудс пенсионирането може да бъде горчиво преживяване, тъй като то слага края на кариерата, отнела по-голямата част от живота им.

И макар двамата да се изявяват в различни спортове, факт е, че в момента се намират в сходна ситуация - гледайки към очакваните си големи завръщания, преди да края на професионалния си път.

Голямото завръщане на Рафаел Надал, преди окончателния му отказ от професионалния тенис

Идва ли краят за Рафаeл Надал в професионалния тенис

Да си тръгнеш достойно

Феновете на Надал с нетърпение очакват играта му на тенис кортовете, която бе спряна в началото на тази година, след като той получи контузия, която наложи операция и продължително отсъствие.

През последните месеци той тренира усилено и дори съобщи добрата новина, че възстановяването му върви по план. По собственото му признание следващата година ще бъде много важна за него, тъй като тя ще отбележи едновременно и завръщането му, и приключването на кариерата му.

"Това вероятно ще бъде последната ми година в професионалния тур", заяви Рафаел Надал на пресконференция през май тази година. И уточни, че планира да се завърне в началото на следващата година за Откритото първенство на Австралия през януари.

Тайгър Уудс, Ерика Хърман и делото за 30 милиона долара срещу голфъра

Защо бившата на Тайгър Уудс го съди за 30 милиона долара

Нови неприятности за легендата на голфа

Тайгър Уудс също е извън светлините на прожекторите от април месец насам, тъй като страда от множество травми и операции, припомнят от Hola.

Завръщането на голф майстора се очаква дори и по-рано от това на Надал, като слуховете сочат, че той може да се появи на турнира Hero World Challenge на Бахамските острови на 30 ноември, тази година.