Това лято официалните ангажименти на принцеса Леонор и инфанта София се увеличиха. Не само защото са във ваканция и имат време за това, но и защото вече са достатъчно големи, за да ги изпълняват.

Кралица Летисия, принцеса Леонор, инфанта София и участието им наградите Princesa de Girona

Принцеса Леонор в светлините на прожекторите

Испанската престолонаследничка е все по-активна

През уикенда 16-годишната престолонаследничка и 15-годишната й сестра бяха в Лондон.

Там децата на крал Фелипе и кралица Летисия присъстваха на мача на женския национален отбор по футбол на Испания срещу Дания. Срещата завърши с победа на иберийките и на 20 юли те ще играят на четвъртфинал срещу Англия.

Леонор и София наблюдаваха срещата от официалната ложа на стадион "Брентфорд", където разговаряха и с президента на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес. Преди това се срещнаха и със самия женски отбор, за да му пожелаят успех.

От списание Hola съобщават, че това е първото самостоятелен международен ангажимент на принцеса Леонор и инфанта София. Заради него Леонор се завърна във Великобритания, където по принцип учи в колежа Atlantic.

16-годишната принцеса е престолонаследникът на испанския трон, освен ако Фелипе и Летисия не се сдобият със син. Тогава престолът в Испания се полага първо на дете от мъжки пол. Предвид възрастта на монарсите - на 54 и на 49 години съответно, това е малко вероятно.