Въпреки че много се изписа и изговори за принцеса Даяна, все се намира още някой, който има какво да ни каже за нея. Този път това е Дарън МакГрейди - готвач, който лично е приготвял ястията за съпругата на принц Чарлз, както и за много други членове на кралския двор в продължение на цели 15 години. Сега той има да ни разкаже много за навиците на Лейди Ди.

На първо място, тя никога не се е придържала към стриктно меню, както кралицата винаги е правела. Вместо това е предпочитала в последния момент да измисли какво й се яде. Но никога не е създавала напрежение в кухнята, дори напротив - често е предпочитала да се храни там, редом с хората, които приготвят храната.

Когато МакГрейди започва да готви лично за Даяна и двамата й синове, тя е патрон на цели 119 организации. Mеждувременно посещава фитнеса три пъти седмично и се грижи за децата си, давайки най-доброто от себе си във всяко едно отношение.

Снимка 467922

Източник: GettyImages

Една от трудностите, през която принцеса Даяна преминава, е булимията. Хранителното разтройство отключва след като вече е част от кралския двор, но успява да пребори. А нейният личен готвач се оказва най-верният й съюзник във възстановяването.

"Ти се грижи за мазнините в кухнята, а аз ще се грижа за въглехидратите във фитнеса", му казва тя. Така МакГрейди променя изцяло начина си на готвене - без повече тежки сосове и кремове, само здравословни ястия.

Една от любимите гозби на Лейди Ди е пълнени чушки, които хапва по два-три пъти седмично. Залага предимно на вегетарианска храна и възможно най-малко съдържание на мазнини. Свинско не яде, позволява си единствено агнешко на специални случаи. Обича много риба, пише Daily Mail.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън и как се превърнаха в новите Чарлз и Даяна

Новите Чарлз и Даяна

Звездите на кралския двор

Друго, което задължително присъства в менюто на Лейди Ди, са прясно изцедените сокове от плодове и зеленчуци. А синовете си Уилям и Хaри също отглежда с любов към здравословната храна, която е на първо място здраве, а след това - начин на живот.