Днес, 14 октовмри, принц Уилям и Кейт Мидълтън ще пристигнат на официално посещение в Пакистан. Това е първият път от 13 години, в който членове на британското кралско семейство посещават страната.

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж ще бъдат охранявани от над 1000 полицаи, а петдневната им програма включва десетки ангажименти в няколко града. Но поредното кралско турне, дни след края на това на Хари и Меган, също има и своя сантиментален смисъл.

Преди дни принц Хари се снима в минна зона, където преди години е била и майка му Даяна. Меган пък даде сериозна заявка да бъде новата Лейди Ди. А сега и Уилям и Кейт тръгват по стъпките на майката на двамата братя.

Снимка 447509

Източник: Facebook / Diana Princess of Wales 1961-1997

Пакистан също е страна, която Даяна е посещавала многократно. През 1996 г. тя отива в местна болница за лечение на болни от рак и снимката й с един от малките пациенти обикаля света.

А близостта, която проявява, е поредната й заявка за разчупване на кралския протокол. В последната година преди да загине в катастрофа, Спенсър развива сериозна благотворителна дейност именно в Пакистан. И сега е ред на по-големия й син и неговата съпруга да възобновят делото й, пише Daily Mail.

Снимка 447507

Източник: Facebook / Pakistan a Land of Many Splendours

Посещението на Уилям и Кейт със сигурност ще върне отново спомена за Лейди Ди, която е била в Пакистан три пъти. И дори в най-размирните за страната времена отново се осмели да отиде там, за да се бори за човешките права.

Но посещенията й в Пакистан са не само по работа и дълг, а и по любов. Сърдечният хирург Хаснат Кан, който е пакистанец, е един от мъжете в живота й след развода с принц Чарлз. Двамата дори са имали планове за сватба и за съвместно съжителство в неговата родина.

Принц Хари, принцеса Даяна и как херцогът на Съсекс продължава делото на майка си

Принц Хари по стъпките на Даяна

Достоен син на майка си

Очаква се принц Уилям и Кейт Мидълтън да посетят някои от местата, на които е била Даяна приживе. А всички ще следят с интерес техните стъпки повече от 20 години по-късно.