Всеки човек иска да отбележи подобаващо денят, в който навърши 18 години, защото пълнолетието си е един изцяло нов етап от живота.

Принцеса Мери, принц Фредерик и посещението на датската кралска двойка в Индия

Защо сравниха датската принцеса с принцеса Даяна

Поводът е посещението й в Индия

Същото важи и за кралските особи, но при тях планирането на големия ден и празненствата започват доста по-рано. На 15 октомври принц Кристиян, внук на кралица Маргрете, ще навърши 18 години и от датското кралско семейство обявиха официалните планове за тържествата по този повод.

Принц Кристиян, който е син на принц Фредерик и принцеса Мери и втори на опашката за трона на Дания, ще се появи на основния балкон на двореца на Фредерик VIII в Копенхаген, за да приветства събралите се хора.

Той няма да бъде сам, разбира се, а в компанията на своето семейство и кралицата, разбира се. Вечерта на същия ден кралица Маргрете ще организира вечеря в Christiansborg Palace в Копенхаген в чест на своя внук.

Гостите на вечерята ще включват членове на младежки организации, както и млади хора от цялата страна, оставили своя отпечатък в света на спорта, изкуството и културата. Ще бъдат поканени и други младежи, представляващи всички части на Дания, както и Гренландия и Фарьорските острови, пише Royal Central.

Дори месец след рождения си ден принц Кристиян ще присъства на събитие, свързано с пълнолетието му. На 14 ноември той ще присъства на събрание на Държавния съвет, за да декларира тържествено, че ще спазва конституцията на страната.

Летните планове на кралица Маргрете - къде ще почива кралицата на Дания

Къде ще почива кралицата на Дания

Да ѝ завиди човек на кралица Маргрете

От този момент нататък принцът ще може да действа като регент, ако обстоятелствата го налагат. С обявленията за плановете за рождения ден на принц Кристиян бяха разпространени и три нови негови портрета в профила на датското кралско семейство в Instagram.