Принц Хари и Меган Маркъл избраха пика на разпространението на COVID-19 в САЩ, за да се установят в Лос Анджелис. Пандемията сложи на пауза плановете им за стартиране на благотворителна дейност и регистриране на търговска марка, което може да доведе до редица неудобства за семейството.

Откакто херцогът и херцогинята на Съсекс избраха финансовата независимост, нямат никакви приходи. Те разчитат на своето общо състояние от няколко милиона, което обаче много бързо може да се стопи, ако започнат да го харчат за неотложни разноски.

А най-голямата им финансова грижа е охраната, без която не могат. Още с пристигането им в САЩ стана ясно, че тя няма да им бъде осигурена от властите и ще трябва сами да си я плащат.

Снимка 465547

Източник: GettyImages

Всъщност, надали ще успеят, без обещаната помощ от принц Чарлз, защото говорим за сума от порядъка на няколко милиона. Използвайки услугите на бивши военни, двойката ще трябва да плаща по около 500 долара на ден за сигурността си.

Заради COVID-19 Хари и Меган не само не могат да дадат официален старт на своята нова фондация, но и не могат да започнат продажбите на брандирани продукти. Стопирани са и всички продукции, в които те вероятно ще вземат участие скоро, пише Daily Mail.

Принц Хари, Меган Маркъл, раздялата със семействата и какво ги натъжава

Защо Хари и Меган не са щастливи в САЩ

Не това очакваха

Последните години херцогът и херцогинята прекараха в харчене, а не в печелене на пари. И сега финансовата промяна ще бъде осезаема, особено на фона на кризата, която се задава в глобален мащаб.