След като се роди синът им, принц Хари и херцогинята на Съсекс Меган Маркъл решиха, че ще имат нужда от ремонт в имението "Фрогмор Хаус" в Уиндзор, където ще живеят.

Ремонтът, който вече е към своя край (остава само да се озелени градината и да се направи допълнително градинско осветление) обаче излиза на съпрузите 2.4 милиона британски лири.

И в това по принцип няма нищо лошо, само ако вадеха парите от собствения си джоб, а не от този на британските данъкоплатци. Особено предвид факта, че в началото двамата твърдяха, че реновацията на къщата ще струва поне два пъти по-малко от тази сума.

Макар че мебелите, техниката и и някои други предмети от интериора, са купени с парите на Меган и Хари, все пак огромната сума за останалата част от ремонта трябва да се плати от населението на Великобритания. Причината е, че парите са взети от суверенния грант на кралица Елизабет Втора, а той се формира от данъците на жителите на Острова.

И докато голяма част от местното население не разбира защо трябва да покрие този огромен разход от собствения си джоб, близък до кралското семейство твърди, че това не е някаква прищявка на принц Хари и Меган, а наложителен ремонт, който е трябвало да направят, пише Independent.

Снимка 422249

Източник: GettyImages

"Фрогмор Хаус" е стара сграда (строена е през XIX век) и съпрузите са срещнали някои трудности при ремонта й - по-голямата част от тавана и пода са били в много лошо състояние, а отоплителните системи са били стари, неефективни и не са отговаряли на екологичните стандарти.