Принц Хари и Меган Маркъл станаха семейство преди малко повече от половин година, а след малко по-малко от половин ще станат и родители за първи път. В този динамичен и изпълнен с промени период от техния живот идва още една - преместване в нов дом.

Преди раждането на първия наследник през пролетта, херцогът и херцогинята на Съсекс ще се изнесат от Nottingham Cottage в замъка Кенсингтън, за да се установят във Frogmore Cottage в замъка Уиндзор. Това съобщиха от кралския двор в социалните мрежи през уикенда.

Досега Хари и Меган бяха съседи на Уилям и Кейт, обитавайки много близки един до друг имоти в рамките на двореца Кенсингтън в близост до Лондон. Frogmore Cottage е и мястото, където двойката даде своя прием след сватбата през май. 

Frogmore Cottage е построен през далечния XVII век и е много специален за тях. Но някак не можем да приемем новината за изненадващото преместване на кралската двойка с лека ръка и да приемем, че го правят само от сантиментални причини. 

Още повече на фона на последните новини за разделение на братята Уилям и Хари и все повече самостоятелни ангажименти на двамата със съпругите им. А сега вече няма и да са съседи...

Винаги в сянката на своя по-голям брат, известният с многото си изцепки принц Хари видимо е поумнял и помъдрял покрай Меган, брака и бъдещото им дете. Затова и е решен да бъде самостоятелен, далеч от Уилям, за да изживее по-добрата част от живота си.

Снимка 389107

А и Меган и Кейт - колкото и да демонстрират приятелски отношения през хората, всъщност са доста различни. Различен е и мирогледът им, както и вижданията им как трябва да се отглеждат деца. И за да се предотвратят бъдещи конфликти - всеки в двореца си, и да си прави там каквото иска.

Според източници от двореца, пред Хари и Меган е имало няколко алтернативи къде да се преместят. Едната от тях е била отново в Кенсингтън, но в друга постройка.

Двамата обаче са избрали Уиндзор, въпреки че там вратите често са отворени за посетители, няма толкова голям двор, в който да си играят бъдещите им наследници, а и охраната е много по-осезаема, пише Daily Mail.

Принц Уилям, принц Хари и промяната в кралските правила

Как Меган и Кейт разделиха Хари и Уилям

Какво следва сега

Има и един друг факт, който никак не се понрави на британския данъкоплатец. Frogmore Cottage се нуждае от сериозен ремонт, за да може да приюти Хари и Меган. За създаването на фамилна къща с пет спални, детска стая и още една за бавачките се очаква да бъдат изразходени няколко милиона паунда.