В неделя, 6 юни, принц Хари и Меган Маркъл обявиха, че два дни по-рано - на 4 юни, са станали родители за втори път. Дъщеря си те кръстиха Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор, а появата й предизвика редица коментари.

Принц Хари, Меган Маркъл и раждането на Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор

Хари и Меган станаха родители за втори път

На кого кръстиха дъщеря си

Името на новия член на семейството на херцога и херцогинята на Съсекс доказва, че те не са скъсали своята емоционална и сантиментална връзка с кралския двор.

Новородената им дъщеря засега ще бъде без кралска титла, но когато дядо й принц Чарлз бъде обявен за крал, тя ще може да се нарича Нейно кралско Височество принцеса Лилибет Даяна. Друг е въпросът дали Хари и Меган ще искат това...

Снимка 516641

Източник: GettyImages

Тенденцията в последните десетилетия е кралските титли да не се раздават на килограм, а да бъдат само за активните членове на семейство, към които вече не можем да причислим херцога и херцогинята на Съсекс.

В интервюто си пред Опра Уинфри Маркъл се оплака, че когато е била бременна със сина си Арчи, в кралския двор са взели решението той да не бъде принц, което го лишава от защита.

Впоследствие разбрахме, че това "лишаване" е заради конкретни правила. Затова все още е трудно да се каже със сигурност дали ще имаме принц Арчи и принцеса Лилибет, когато принц Чарлз стане крал.

Вече знаем пък, че Елизабет Втора и останалите членове на семейството са били предварително уведомени за името, на което са се спрели Хари и Меган. Но всички са били в неведение кога точно смятат да оповестят щастливата новина на всеослушание.

Снимка 524589

Източник: GettyImages

И след като го направиха, два дни след раждането, в официалните профили на Бъкингамския двор, както и на принц Уилям и Кейт Мидътлън, се появиха поздравителни адреси. 

Най-вероятно в близките седмици няма да видим снимка на новородената Лилибет, защото Хари и Меган предпочитат да запазят този специален момент за себе си. И двамата са в отпуск и са делегирали задълженията си, свързани с организацията Archwell и с другите си дейности, на свои подчинени.

Междувременно разбрахме и че в болницата, в която Меган е дарила живот на дъщеря си, раждането струва около 25 хиляди долара - сума, която двамата спокойно могат да си позволят, след като сключиха няколко сделки за милиони в последните месеци.

Santa Barbara Cottage Hospital се гордее и със своите жени основателки, което е точно в духа на феминистичните активности на херцогинята на Съсекс.

Принц Хари, Меган Маркъл и ще се върнат ли на Острова за юбилея на Елизабет Втора

Ще върне ли кралицата Хари и Меган в двореца

Не всички мостове са изгорени

Часовете след новината за раждането на Лилибет Даяна пък дойде и първият коментар от Томас Маркъл. Той изпрати "любов и най-добри пожелания" за дъщеря си и новородената си внучка, която надали в скоро време ще види.